
Partea cea mai greu de trecut cand ne dorim o sanatate mai buna, este sa ne schimbam stilul de viata, dar nu putin, ci mult.
Atat de inradacinate sunt obiceiurile dobandite de-a lungul anilor, incat schimbarile cele mai benefice ne cer la inceput eforturi ce pot parea urias, pe de-o parte pentru ca sunt prea multi ani in spate in care am avut un alt stil de viata si e dificil sa renuntam pur si simplu la tot si sa ne construim totul de la zero, si pe de alta parte, intreaga societate, intregul sistem in care traim, nu aduce cu sine si modalitati de depasire a situatiilor de criza. Este pur si simplu experienta fiecaruia care aduce raspunsuri la astfel de situatii.
Un prim pas catre o sanatate mai buna dincolo de orice sisteme, intrebari si nelamuriri din viata oricarei persoane, este actiunea care e bine sa inceapa din aria cea mai apropiata noua, si-anume de-acasa. Cu alte cuvinte, ne rezolvam problemele ce tin de familie, de mediu in care ne petrecem cea mai mare parte a timpului, introducem in viata noastra ideea de timp pentru noi insine si incepem sa ne incropim un plan de bataie pentru o sanatate mai buna.
Sanatatea de pe primul loc ar fi bine sa fie cea mentala, deci sa ne ocupam intai de gandurile noastre, de framantarile interioare, de dobandirea unui stil de gandire optimist, echilibrat si abia apoi, cand vom avea mintea limpede ne vom putea gandi la schimbari de alta natura: alimentatie, miscare fizica, stil de viata , relatiile de familie.
Oamenilor li s-a dat un instrument fantastic, extrem de util: liberul arbitru.
Mai mult, viata fiecaruia dintre noi este oglinda a ceea ce gandim. Desi oamenii stiu foarte multa teorie, exista mult prea putini cei care actioneaza tinand cont de aceste teorii deja dovedite de altii. Un mare speaker american spunea ca oamenii s-au nascut sa fie prosperi si impliniti, doar ca au uitat cu totii de acest lucru si si-au creat un scenariu de lupta cu viata si de zbucium interior.
Indiferent daca va faceti un plan de schimbare, de evolutie profesionala, personala, spirituala, incercati sa-l puneti pe hartie pentru a putea sa-l urmati si pentru a face modificarile necesare pe parcursul drumului pe care il incepeti, aceasta scriere a planului va aduce schimbari reale si le veti putea astfel si cuantifica prin urmarirea pe hartie in detaliu a ceea ce se intampla.
Articol realizat de Geo Pana
www.binepentrutine.ro