
Prin tot ceea ce facem noi oamenii in viata noastra, avem rezultate, fie ca este vorba despre munca noastra, relatiile cu ceilalti, legaturile de familie sau creativitatea si sanatatea noastra. Frumusetea oamenilor se reflecta din traiul pe care il duc, din cunoastere, educatie si intelepciune.
Chiar daca toata lumea isi doreste sa fie prospera, sa aiba tot ce ii trebuie, sa nu duc lipsa de nimic sufleteste sau din punct de vedere material, ceea ce duce la abundenta in toate planurile vietii,este strans legat de ceea ce gandim si de modul cum actionam.
Oamenii au venit pe pamant pentru a invata fericirea, iar fericirea durabila nu are o legatura profunda cu materialitatea, lumea materiala este un sprijin in drumul catre fericire, deoarece ne invata lectii care ne sprijina sa mai urcam un pas in ierarhia cunoasterii si a intelepciunii.
Exista multe motive pentru care ne dorim sa fim prosperi, cel care ne aduce cel mai sigur prosperitate este unul mai putin cautat de catre oameni, si-anume sprijinirea celorlalti. Daca o fiinta umana intelege ca a venit pentru a face ceva ce este in folosul celorlalti, va intelege ca este acel ceva si in folosul sau. Fortarea lucrurilor nu ne va aduce prosperitate, din contra, ne va tine pe loc, va fi asemenea unei piedici peste care vom trece poate dupa ce invatam o lectie cu efecte mai profunde, poate chiar dure.
Pentru a fi prosperi este nevoie sa descoperim care sunt acele lucruri care ne fac placere si pe care le putem face in sprijinul celor din jur in primul rand. Poate fi ceva banal, curatam gradina din fata blocului, ascultam un prieten aflat la ananghie si ii oferim un umar pe care sa „ planga”, daruim din ceea ce aveam in fiecare zi ( din cunaosterea noastra, din hrana noastra, sau din veniturile noastre).
Se spune ca generozitatea umana deschide usi pentru o viata mai buna, iar cei care au ajuns sa duca o viata prospera confirma in cartile, interviurile si in marturiile de tot soiul, ca o data ce si-au manifestat generozitatea in fiecare zi si viata lor s-a imbunatatit simtitor. Ganditi-va, de exemplu, daca un prieten va povesteste ca are de vopsit un gard si voi va oferiti sa-l ajutati sa vopsiti gardul, iar el e foarte multumit ca a terminat totul intr-o zi nu in 3 datorita ajutorului vostru. Apoi la un moment dat va vine si voua randul sa reparati ceva la casa si-i povestiti ca nu cunoasteti un tamplar bun, iar el va spune ca are un var tamplar foarte priceput care e liber in acea perioada si va ajuta astfel la randul lui.
Se tot afirma in ultimii ani ca de fapt noi oamenii suntem ca Unul, ca suntem legati unii de ceilalti si ca atunci cand vom constientiza acest lucru si vom actiona in aceasta directie, lumea se va schimba in bine intru totul.
Prosperitatea in planurile vietii este influentata atat de deciziile noatre zilnice cat si de dorinta noastra de evolutie personala, de altruismul si generozitatea fiecaruia dintre noi.
A fi prosper nu inseamna a avea milioane de euro, aceasta poate fi rezultatul actiunilor tale, dar prosperitatea poate fi reprezentata mai degraba de un drum lin in viata, de lejeritatea cu care se leaga lucrurile in drumurile pe care mergem, in viata noastra personala, profesionala si relationala.
Nu suntem singuri, de aceea este bine sa gandim binele la scara larga, nu doar pentru familia naostra, iar prin aceasta extindere a binelui, prosperitatea unei societati creste si indirect creste si prosperitatea lumii intregi.
Articol realizat de Geo Pana
www.binepentrutine.ro