
Infectii
Daca suplimentul nutritiv nu este produs adecvat, poate contine sub forma de impuritati factori cu potential infectios, adica microorganisme patogene. Nu se exclude nici posibilitatea ca microorganismul viu sa lipseasca, dar sa persiste in produs substante toxice produse de un agent ( microb-nu) inmultit pe parcursul fazelor de productie-preparare. Acest risc se poate exclude prin achizitionarea produselor cu origine sigura.
Algele Chlorella vii, respectiv speciile inrudite cu acestea pot cauza mai rar si infectie la mamifere, numita chlorelloza (Haenichen, 2002; Krcméry, 2000). Aceasta nu survine insa in cazul consumului sub forma de supliment nutritiv. Chlorella este supusa diferitelor procese de preparare tocmai datorita digestibilitatii greoaie, astfel ca putem exclude cu fermitate aceasta posibilitate, ca fiind una neverosimila (am mentionat-o doar din prisma informarii complete), iar ceea ce este si mai important: in cazul Spirulinei nu exista date care sa sugereze aparitia unui fenomen similar!