
Fermentatii intestinale
Este procesul de transformare fermentativa microbiana in lumenul colonului a resturilor celulozice alimentare sau a excesului de hidrocarbonate neresorbite in interiorul colonului. In tulburarile fermentatiei lfiziologice se recomanda:
1. Anghinarea Cynnara scefymus If.
Mod de folosire: Infuzie cu 5-10 g plants la un litru de apa. Se beau 2-3 cani pe zi.
2. Cimbrul Satureja hortensis L.
Mod de folosire: Infuzie cu 20 g planta la un litru de apa. Se beau 3 cesti de cafea pe zi, cate una dupa fiecare masa.
3. Morcovul Daucus carola L.
Mod de folosire: Suc de morcovi cate 200 g de doua ori pe zi, la sculare si la culcare.
4. Patrunjelul Petroselinum crispum (Mill.) A. W.
Mod de folosire: Decoct cu 50 g seminte sau radacina tocata marunt (rasa) la un litru de apa. Se fierbe 5 minute si se infuzeaza 15 minute. Se beau doua cani pe zi, inainte de masa.
5. Sulfina Melilotus officinalis (L.) Medik
Mod de folosire: Infuzie cu o lingurita de planta la o cana. Se bea cate o cana dupa fiecare masa.