
Hiperaciditate
Aciditate crescuta peste limita maxima a valorii normale. Cresterea concentratiei in acid clorhidric a serului gastric.
1. Cartoful Solanum tuberosum L.
Mod de folosire: Suc de cartof crud, cate 1/ 2 pahar de 3-4 ori pe zi dupa mese.
2. Coada soricelului Achillea millefolium L.
Mod de folosire: Infuzie cu o lingura de flori la 500 ml. apa. Se bea caldut in 4-5 reprize in cursul unei zile, dupa mese.
3. Galbenele Calendula officinalis L.
Mod de folosire: Infuzie cu 1-2 lingurite la o cana. Se beau 2-3 cani pe zi, dupa mese.
4. Izma de gradina Mentha piperita L.
Mod de folosire: Infuzie cu o lingurita de flori si frunze la 200 ml. apa in clocot. Se beau caldute, 3 cani pe zi, dupa mese.
5. Lemnul dulce Gfycyrrhiza glabra L.
Mod de folosire: Maceratie de radacina maruntita la o cana ce se bea dupa masa in cursul unei zile sau, pulbere cate un gram dupa masa.
6. Morcovul Daucus carota L.
Mod de folosire: Suc de morcovi cate 100-500 g pe zi, dupa mese.
7. Plamanarica Pulmonaria officinalis L.
Mod de folosire: Infuzie cu o lingura de planta la o cana. Se beau 2-3 cani pe zi, dupa mese.
8. Salcamul Robina pseudocacia L.
Mod de folosire: Infuzie cu o lingura flori la o cana. Se beau 2-3 cani pe zi, dupa mese.
9. Tataneasa Symphytiorum officinale L.
Mod de folosire: Decoct cu 1-2 lingurite de planta la o cana. Se beau 2-3 cani pe zi intre mese.
10. Varza Brasica oleracea L.
Mod de folosire: Sucul de varza cate un pahar pe zi, dupa masa de pranz.