
Palpitatii
Perceperea suparatoare a batailor inimii (normale, accelerate sau neregulate), datorita unei emotii, surmenaj, acro-gastrocolie, boli pulmonare, disendocrinii, tabagism sau boli cardiace cu sau fara tulburari de ritm.
1. Anasonul Pimpinella anisum L.
Se folosette in palpitatiile datorate balonarilor.
Mod de folosire: Infuzie cu 1/ 2 – 1 lingurita de fructe la cana. Se beau 2-3 cani pe zi.
2. Bujorul Paeonia officinalis L.
Mod de folosire: Infuzie cu flori uscate 30-60 g la un litru de apa. Se beau 2 - 3 cani pe zi. Decoct cu 20-40 g radacina maruntita. Se beau 2 cani pe zi in palpitatiile ce survin la cei cu dereglarea sistemului nervos.
3. Dafinul Lauras novilis L.
Mod de folosire: Infuzie cu frunze de dafin 15-30 g la un litru apa in clocot. Se beau 2-3 cani pe zi in palpitatiile de oboseala si nevroza astenica.
4. Izma Mentha piperita L.
Mod de folosire: Infuzie cu 40 g la un litru apa. Se bea cate o cana dupa fiecare masa.
5. Laptuca Lactuca saliva L.
Mod de folosire: Decoct cu 75 g frunze la 1 litru apa ce se fierbe 30 minute la foc domol. Se beau 3 pahare pe zi, intre mese.
6. Odoleanul, valeriana Valeriana officinalis L.
Mod de folosire: Infuzie cu o lingurita de planta la cana, care se bea treptat in cursul zilei, sau pulbere de 3 ori pe zi cate un varf de cutit. Se ia in palpitatiile de natura nervoasa.
7. Paducelul Crataegus monagyna Jacq.
Mod de folosire: Infuzie cu o lingura de planta la cana care se bea in trei reprize, ultima seara inainte de culcare. Se recomanda in palpitatiile din boli de inima si hipertensiune arteriala.
8. Talpa gastei Leonorus cardiaca L.
Mod de folosire: Infuzie sau decoct cu 30-50 g la un litru apa. Se beau 2 - 3 cani pe zi, in palpitatiile din tulburarile nervoase.
9 Teiul Tilia tomentosa Mnch.
Mod de folosire: Infuzie cu 1-2 lingurite tei la cana. Se beau 2-3 cani pe zi, ultima cu 30 minute inainte de culcare. Se recomanda in palpitatii de natura nervoasa.