Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 

PERITONITELE CRONICE
Sunt inflamatii ale seroasei peritoneale cu evolutie indelungata, cu etiologie variata si cu aspecte anatomo-clinice polimorfe. Dupa etiologia lor exista peritonie tuberculoase si netuberculoase.
PERITONITA TUBERCULOASA
Etiopatogenie: frecventa bolii este destul de mare, aparitia ci presupunand existenta prealabila a unei infectii tuberculoase in organism. Peritonita tuberculoasa apare cu deosebire in perioada de hipersensibilitate din evolutia tuberculozei. Seroasa este insamantata cel mai frecvent in perioada primara si de generalizare limfohematogena a tuberculozei, pe cale hematogena sau limfatica fie de la un focar tuberculos extraabdominal (pulmonar, pleural, osteo-articular), fie de la o tuberculoza ganglionara abdominala, intestinala, genitala, fie chiar prin infectarea directa a peritoneului de la un afect primar sau sancru de inoculare intestinala. In faza secundara a tuberculozei poate aparea peritonita bacilara, prin discminari hematogene tardive (din focare tuberculoase pulmonale, osteoarticulare), prin propagarea limfatica sau prin contiguitate (de la o tuberculoza genitala, intestinala, ganglionara, abdominala). Peritonita tuberculoasa poate sa fie izolata, numai pe seroasa peritoneala, dar poate fi asociata cu interesarea seroasei pleurale (pleuroperitonita) sau sa intercseze mai multe seroase (pleuro-pericardo-peritonita sau poliserozita tuberculoasa). Boala este mai frecventa la femei decat la barbati si apare, mai ales, la adolescenti si adulti tineri, dar nici varsta inaintata nu este exclusa.
In aparitia peritonitei bacilare mai pot interveni si unii factori adjuvanti: lipsuri alimentare, surmenaj, boli infectioase anergizante (tuse convulsiva, rujeola, gripa), tulburari neuroendocrine ale pubertatii. Anatomie palologica: in orice proces tuberculos, la nivelul peritoneului leziunile pot evolua sub aspectele: exsudativ, productiv si fibros, care dau de altfel si denumirile formelor anatomo-clinice: forma ascitica, forma ulcerocazeoasa, forma fibrocazeoasa, forma fibroasa. In forma ascitica, peritoneal este congestionat, cu granulatii tuberculoase diseminate, cavitatea este plina cu un exsudat sero-citrin bogat in fibrina. In forma ulcerocozeoasa se gasesc mase de cazeum, inconjurate de tesut fibros, membrane, bride, infiltrati, ganglioni limfatici mariti (unii cazeificati), ulceratii, fistule, supuratii; ansele intestinale pot fi aglutinatc. In forma fibroasa, fibrina se vascularizeaza si este inlocuita cu tesut colagen, fibros, provocand bride, adcrentc peritoneale, care pot determina compresiuni de organe, ocluzii sau subocluzii. Simptomatologie: aspectele clinice ale pcritonitelor bacilare sunt variate in functie de evolutia lor (acute, subacute, cronice), de forma anatomica (ascitica, ulcerocazeoasa, fibroadeziva) si de localizare (generalizata, localizata).
Peritonita tuberculoasa acuta
Poate sa apara in cadrul unei granulii, al unei poliserozite sau poate fi solitara. Fenomenele generate sunt: stare generala alterata, febra ridicata si neregulata, adinamie, cefalee, transpiratii. Fenomenele locale se manifesta prin dureri abdominale difuze, meteorism, ascita discreta si, de multe ori imbraca aspectul unui abdomen acut. O anamncza atenta va evidentia cxistenta semnclor de impregnatie bacilara cu cateva saptamani mai inaintc: scadere ponderala, oboseala, indispozitie, inapetenta, transpiratii, ascensiuni febrile. Formele acute pot fi uneori localizate: pericecoapendicular sau perihepatic, cu alterarea starii generale.
Peritonita tuberculoasa subacuta
Se manifesta de obicei cu tabloul clinic al pleuroperitonitei (sindromul Fernet-Boulland, iar cand se asociaza si o mediastinita - sindromul Hutinel). La inceput apar semnele de impregnatie tuberculoasa; mai tarziu apar semenele peritonitei si ale pleureziei unilaterale sau bilaterale. Abdomenul se mareste, devine sensibil la palpare, apai semne de ascita; se pun in evidenta si semne de pleurezie, mai des exsudativa. Bolnavul este febril, starea generala putin alterata. Lichidul obtinut prin punctia pleurala sau abdominala cste serocitrin, cu rcactia Rivalta pozitiva; examenul citologic arata predominanta limfocitelor; inocularca la cobai tuberculizeaza animalul; mai rar se poate gasi bacilul Koch pe medii de cultura speciale (Lowenstein).
Peritonita tuberculoasa cronica
Poate sa imbrace diferite aspecte: ascitica, uscata, fibrocazeoasa, adeziva.
Forma ascitica, frecventa la fetele tinere, debuteaza insidios, cu febra usoara, astenie, inapetenta, slabire, greturi, varsaturi, constipatie, diaree; apoi in 2 - 3 saptamani apare meteorismul, urmat de ascita, care devine abundenta (abdomen de batracian); lichidul este un exsudat sero-citrin, bogat in limfocite. Forma uscata, mai des intalnita la copii si la adolescenti, se manifesta prin semne de impregnatie bacilara, dureri abdominale continue, colici, meteorism, sensibilitate la apasare si la decomprimarea brusca. Forma fibrocazeoasa sau ulcerocazeoasa apare mai des la adulti si este mai grava. Faza prodromala este ilustrata de aceleasi semne de impregnare tuberculoasa; apoi starea generala se altereaza progresiv, febra este neregulata, pielea palida, subtire si lucioasa; apar dureri periombilicale, constipatie si diaree, abdomenul se mareste durerile abdominale se accenteaza. La nivelul abdomenului exista zone de sonoritate si zone de matitate (tabla de sah), se palpeaza impastari, formatiuni tumorale neomogene (gatouri). Forma adeziva (fibroadeziva, plastica) este deseori secundara uneia din formele descrise anterior; apar aderente multiple, bride care comprima, tractioneaza sau stranguleaza diferite organe, producand tulburari: staza, constipatie, fenomene subocluzive, ocluzie intestinala. Comprimarile pe nervi provoaca dureri de tip nevralgic. Abdomenul este excavat sau balonat, cu impastari sau cu rezistente localizate sau difuze. Evolutia peritonitei tuberculoase, ca si prognosticul ei nu mai prezinta gravitatea cunoscuta in trecut. Datorita tuberculostaticelor si corticoterapiei, manifestarile clinice sunt mult atenuate, durata suferintei este scurta si vindecarea se obtine in aproape toate cazurile.
Diagnosticul pozitiv se bazeaza pe semnele de impregnare tuberculoasa, pe semnele generale si pe simptomatologia abdominala. Antecedentele personale si colaterale, varsta si eventual existenta altor localizari bacilare sprijina diagnosticul. Depistarea bacilului Koch prin insamantari pe medii dc cultura sau prin inoculate la cobai confirma diagnosticul. Diagnosticul diferential in formele ascitice se face prin eliminarea cauzelor care duc la marirea de volum a abdomenului (sarcina, chisturi ovariene etc.) si a ascitelor cu alte determinari (ciroze, insuficiente cardiace, tromboze portale). Profilaxia peritonitei tuberculoase este aceeasi cu a tuberculozei in general: depistarea, izolarea si tratarea tuberculosilor; tratamentul prompt al bolilor anergizante; vaccinarea B.C.G.; asigurarea unor conditii bune de viata, de locuit, de igiena; alimentatie rationala. Tratamentul curativ estc igienic, dietetic, medicamentos, cu agenti fizici si chirurgical. Igienic: repausul la pat se recomanda pana la reabsorbtia ascitei si in tot cursul semnelor de evolutivitate: stare generala alterata, febra, V.S.H. crescuta. Activitatea va fi reluata progresiv, in timp indelungat; camera va fi aerisita permanent; cura climaterica este indicata. Dieta in fazele acute (febra) consta in alimentatie usoara; ulterior, un regim bine echilibrat caloric (3 500 cal.), bogat in proteine. Tratamentul dialogic prevede chimioterapia si antibioterapia tuberculostatica. Streptomicina, Izoniazida (H.I.N.) si PAS sunt medicamente de baza. Se asociaza 2-3 tuberculostatice. In cazuri de rezistenta la acest tratament se mai pot folosi si alte tuberculostatice: Rifampicina, Tebemicina, Fintozid, Nizotin (Amidazin), Viomicina, Tiocarlid, Etambutol. Tratamentul patogenic se realizeaza prin administrarea cortizonicelor in doze antiinflamatorii: Prednison 40 - 60 mg/zi, scazand progresiv pana la 15-20 mg/zi, doza care se rnentine inca 10-15 zile dupa resorbtia exsudatului sau dupa trecerea episodului evolutiv. Tratamentul simptomatic si adjuvant se face cu analgezice, antiemetice, laxative in caz de constipatie, pansamente in caz de diaree; vitaminele C, A, D, complex B, calciu, anabolizante: Naposim, Clortestosteron (Steranabol), Madiol, Nerobolil. Fizioterapia se recomanda numai in absenta leziunilor pulmonale. Se folosesc helioterapia (la mare, la munte si chiar la campie) si actinoterapia locala abdominala, in doze progresive. Tratamentul chirurgical are o indicatie de necesitate in formele cu ocluzie sau fistule.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Algele constituie sursa vietii de azi
Algele constituie sursa vietii de azi Algele constituie sursa vietii de azi Algele constituie sursa vietii de azi, fara ele nu am exista nici noi.  Istoria vietii de pe uscat a debutat in urma cu aproximativ 4,5 miliarde de ani, odata cu formarea Pamantului. Ulterior, acum 3,7-4 miliarde de ani, cand planeta noastra a intrat i
 
• In lipsa luminii nu exista viata
In lipsa luminii nu exista viata In lipsa luminii nu exista viata Cele 60-70 de miliarde de celule ale corpului nostru sunt toate opere minunate, supuse unei transformari permanente. Unele celule dispar, iar altele le inlocuiesc. Aflate in contact reciproc continuu, isi exercita functiile independent de constiinta noastra,
 
• Producerea substantelor toxice
Producerea substantelor toxice Producerea substantelor toxice  Cianobacteriile pot sintetiza si substante toxice, de exemplu, in 1993, in Ungaria s-au observat leziuni ale pielii la persoanele ce frecventau baile in lacul Venetia, iar cercetatorii au descoperit ca, pe baza studiilor, polipeptida microcistina izolata
 
• Infectii
Infectii Infectii   Daca suplimentul nutritiv nu este produs adecvat, poate contine sub forma de impuritati factori cu potential infectios, adica microorganisme patogene. Nu se exclude nici posibilitatea ca microorganismul viu sa lipseasca, dar sa persiste in produs substante toxice produse de
 
• Stimularea sistemului imun
Stimularea sistemului imun Stimularea sistemului imun  Este bine de stiut despre plantele ce stimuleaza imunitatea ca, in cazul unei tendinte de dezvoltare a unei boli autoimune sau a existentei sale, nu este exclusa aparitia sau accentuarea simptomelor – fie vorba si de frecvent utilizata Echinacea (Echinacea
 
Vezi toate stirile din categoria Tratamente si remedii naturiste

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara