Indulcitorii artificiali
Dorinta unora de „zero calorii” i-a facut pe producatorii de dulciuri si bauturi racoritoare sa apeleze tot mai des la indulcitorii artificiali, desi efectele negative ale acestor chimicale asupra creierului au fost bine documentate de-a lungul timpului. Indulcitorii artificiali se pot gasi in fulgii de cereale, iaurturi, bauturi racoritoare, guma de mestecat, sosuri pentru gatit... si in toate celelalte produse indulcite pe care se specifica „diet” sau „sugar-free” (fara zahar). Aspartamul este o combinatie de substante chimice, si anume: acid aspartic (un aminoacid cu efecte excitante asupra celulelor creierului), metanol si fenilanalina, iar oamenii de stiinta il plaseaza printre primele locuri intre substantele considerate toxice. Odata ajuns in organismul uman, aspartamul se descompune, producand un compus chimic care este un puternic cauzator de tumori cerebrale. Cercetarile efectuate de-a lungul timpului au relevat 90 de diferite simptome, ca rezultat al consumului de aspartam. Intre acestea, se regasesc: anxietate (stare de neliniste), dificultati de vorbire, depresii si migrene. Cititi intotdeauna ingredientele produselor pe care doriti sa le cumparati si ocoliti-le pe cele care contin indulcitori artificiali. Mai retineti ca FDA a aprobat recent redenumirea aspartamului ca AminoSweet, asa ca feriti-va de el.