Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
despre ulcerul gastroduodenal

Fumatul este interzis. Se pot folosi si condimente neiritante (de exemplu cimbru, tarhon, chimen, vanilie).

Tratamentul medicamentos: medicamentele folosite in tratamentul ulcerului gastro-duodenal urmaresc sa protejeze mucoasa gastrica, sa stimuleze secretia de mucus protector, sa tamponeze pepsina, exercitarea unei actiuni antiacide, antisecretoare si antispastice, sa atcnueze motilitatea antropilorica. Tratamentul medicamentos al ulcerului gastric si duodenal, utilizeaza o gama larga de droguri, pansamentele gastrice si antiacidele reprezentand ca si in trecut tratamentul de baza. Antiacidele sunt substante care neutralizeaza acidul clorhidric, amelioreaza evolutia ulcerului (in special cel duodenal) si grabeste cicatrizarea nisei. Se deosebesc 2 grupe: antiacide sistemice (absorbabile) din care face parte bicarbonatul de sodiu si nesistemice (care nu se absorb), din care fac parte carbonatul de calciu, sarurile de magneziu si de aluminiu. Bicarbonatul de sodiu utilizat si astazi, este contramdicat datorita riscului de hipersecretie secundara de acid clorhidric (fenomenul Rebound) dar si pentru efectele sale secundare (alcaloza, azotemie, hipercalciurie, nefrocalcinoza). Dintre antiacidele putin absorbabile unul dintre cele mai importante este carbonatul de calciu. Acesta neutralizeaza timp indelungat acidul clorhidric. Prezinta si el unele dezavantaje, dintre cele semnalate la bicarbonatul de sodiu, dar in mai mica masura. Provoaca constipatie, favorizeaza litiaza renala si produce hipersecretie secundara clorhidro-peptica in masura mai redusii.

Sarurile de magneziu (oxidul, hidroxidul si trixilicatul) sunt de asemenea utilizate frecvent ca de altfel si sarurile de aluminiu (Oxid, Hidroxid, Carbonat, Fosfat, Silicat). Pansamentele gastrice sunt substante absorbante si protectoare ale mucoasci gastrice, lipsite de elect tampon. Cele mai folosite sunt sarurile de bismut (subnitratul, carbonatul, silicatul, alumino carbonatul, etc). In doza mica (5 g sunt constipante); in doza mare (peste 20g) sunt laxative. La copii prezinta risc de methemoglobinemic. In practica se folosesc atat antiacidele cat si pansamentele gastrice (carbonatul de calciu, hidroxidul de aluminiu coloidal - Alucol si oxidul de magnezie - magnezie austa). Exemple de formule magistrale: Rp Carbonat de calciu 60 g, Alucol 40 g, Magnezie usta 20 g; sau Rp Alucol 80 g, Magnezie usta 50 g, o lingurita rasa de 5 - 6 ori dupa mese. Se administreaza si la culcare. Frecvent utilizat este si bismutul subnitric 30' inaintea mese lor principale.

Dintre preparatele farmaceutice prezentam Ulcerotratul, echivalentul preparatului Roter, (3x2 comprimate dupa mesele principale); Ulcomplexul, 3 x 1 comprimat dupa mese; Trisilicalmul (Trisilicat de magneziu) 3x2 tablete dupa mese. Dicarbocalmul 3x1-2 tablete dupa mese; Ulcomplex 3x1 dupa mese; Calmogastrin 3 x 1 tablete dupa mese. Muthesa este un amestec de gel de hidroxid de aluminiu, si hidroxid de magneziu cu un anestezic. Se administreaza 2 lingurite de 4 ori/zi, inaintea meselor principale si la culcare. Este sinonimul Galogehilui. Gelusilul contine hidroxid de aluminiu, trisilicat de magneziu si fosfat de calciu. Se administreaza 1 - 2 comprimate (sfaramate in gura), dupa mesele principale si in caz de dureri. Phosphalugelul, este un fosfat de aluminiu. Alte preparate farmaceutice sunt: Almagel, Gastrobent, Gaviscon si Colgast. In ceea ce priveste anlicolinergicele, al doilea mijloc terapeutic major, se administreaza cu o jumatate de ora inainte de mese. Dintre acestea, cele mai frecvent utilizate sunt: Atropina (Lizadonul contine si Atropina), Derivatii de Belladona (Foladon, Fobenal); Scobutilul, echivalent al Buscopanului (Bromura de butil scopolamine); Probanlin (Bromura de propantelina); Helcamon (echivalent al Antrenylului) etc. Antagonistii receptorilor histaminici H, sunt medicamente mai recent intrate in uzul clinic. Acestea actioneaza prin competitie cu histamina, impiedicand secretia de HC1. Dintre antihistaminice doua preparate sunt frecvent utilizate (Cimetidina si Ranitidina). Cimetidina, (Tagamet, Altramet) are 200 mg/comprimat si se administreaza un comprimat inaintea meselor principale, si doua la culcare (5 in total), 4-6 saptamani. Nu are contraindicatii si este utila in special in ulcerul duodenal dar si in cel gastric. Ranitidina (Zantic, Gertocalm, Ranisan) este administrat in doza de 300 mg/zi, 3 saptamani si are efecte superioare cimetidine. Metoclopramida (Reglan, Primperan), 30 mg/zi este un medicament de baza in tratamentul ulcerului gastric si duodenal. Amelioreaza evacuarea pilorica si retluxul duodeno gastric si se administreaza 3 comprimate/zi. Se pare ca efectul este superior in ulcerul gastric, unde se administreaza inaintea meselor principale si combate greturile si varsaturile. Este contraindicata asocierea sa cu atropina. Acetazolamida, inhibitor al anhidrazei carbonice, diminua secretia de HC1. Se administreaza preparatul Ederen, 3x2 comprimate/zi, de 250 mg fiecare.

Alte medicamente utilizate in tratamentul gastric si duodenal sunt: sulpirida (Dogmatil), un psihotrop care controleaza motilitatea si fluxul sanghin gastric. (3 x 1 comprimat de 50 mg). prostaglandinele asigura citoprotectia gastroduodenala, inhiband secretia gastrica. Nu este folosita in mod curent. carbenoxolona, este utila in ulcerul gastric. Se administreaza sub forma de Duogastrone, 4 x 1 capsula inainte de mese, 6 saptamani. bismutul coloidal (Bismut subcitric - de Noll), administrat inainte de mese, formeaza o pelicula la nivelul ulcerului si fixeaza pepsina si clorul la acest nivel. dizaharidele sulfonate, sucralfat (Ulcogant), sulfat de aluminiu zaharat actioneaza ca precedentele medicamente formand o bariera de protectie, care impiedica patrunderea acidului clorhidric si pepsidei la nivelul mucoasei gastrice si duodenale. La fel actioneaza si substantele siliconate. Se mai foloseste ca tratament vitamina U, histidina si complexele fericosodice.

Medicatia sedativa este asociata cu succes alcalinizantelor si protectoarelor mucoasei. Tratamentul hidromineral se face numai in pcrioadele de acalmie a bolii, recomandandu-se la cure la Sangeorz (izvorul Hebe), Malnas (izvorul Maria) si Slanic-Moldova. Aceste ape scad aciditatea si secretia; se pare insa ca schimbarea mediului, repausul, relaxarea nervoasa, regimul regulat de viata si dieta din statiuni au efectul cel mai bun. Tratamentul chirurgical se face numai din necesitate. Indicatiile absolute sunt: perforatia, stenoza pilorica organica, care nu se atenueaza in 7 zile, malignizarea (sau ulcerul malign), hemoragia masiva si rezistenta la tratament, hemoragiile repetate. Indicatiile relative: sunt ulcerele caloase, penetrante, ulcerele cu fibroza importanta, daca nu cedeaza in 3 - 6 saptamani de tratament intensiv, ulcerul clonic care nu intra in faza de acalmie dupa patru serii de tratament intensiv si ulcerul posbulbar, care sangereaza usor si predispune la fibrozari si stenozari. Tratamentul complicatiilor. Hemoragia ulceroasa va fi tratata medical, mai ales la bolnavii pana la 40 de ani. Va fi tratata chirurgical cand hemoragia este mare, cand nu se opreste si exista pericol de colaps, la bolnavii trecuti de 45 - 50 de ani si in cazul in care s-a repetat. Tratamentul medical al hemoragiei se face astfel: repaus la pat, liniste, calmarea bolnavului; i se prescrie o dieta severa care consta in apa rece (cu lingurita), bucatele de gheata; se combat varsaturile si greturile cu potiune Rivieri, Emetiral (supozitoare), Validol in picaturi (5-6 picaturi, de 5 - 6 ori/zi), injectii cu Scobutil; se fac perfuzii cu sange sau cu masa eritrocitara, repetate in report cu cantitatea de sange pierduta si cu starea bolnavului; se administreaza pe gura Trombina dizolvata in cantitati mici; se administreaza hemostatice (Clorura de calciu, Gluconat de calciu, Vit. K, Vit. P, Vit. C, Adrenostazin, Venostat); se aplica o punga cu gheata pe regiunea epigastrica. Bolnavul va fi supravegheat permanent, urmarindu-se pulsul si tensiunea arteriala; se vor cerceta hemoglobina, hematocritul, hemograma. In zilele urmatoarc, bolnavul va fi alimentat cu prudenta, imbogatind treptat regimurile; se continua tratamentul cu hemostatice si, intre mese, se vor administra alcaline; ulterior se va trata anemia.

Perforatia ulcerului se trateaza chirurgical. Cu cat se opereaza mai repede, cu atat exista mai multe sanse de a salva bolnavul. Pana la inceperca interventiei se aplica o punga cu gheata pe abdomen si se trece la antibiotice. Nu se vor administra calmante de tipul Morfinei. Stenoza functionala se trateaza medical: antispasmodice, antiacide, spalaturi gastrice. Stenoza cicatriceala impune un tratament chirurgical; daca stenoza este avansata si au aparut semne de deshidratare si denutritie, se va proceda in prealabil la corectarea acestora. Malignizarea ulcerului are o indicatie chirurgicala absoluta.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Sindromul spleno adenic
Sindromul spleno adenic Sindromul spleno adenic In acest grup, caracterizat prin marirea de volum a splinei, si hipertrofie  ganglionara, sunt incluse patru subgrupe cu/sau fara modificari sanguine. Subgrupul cu leucocitoza si limfocitoza cuprinde ca tip reprezentativ leucemia limfoida, boala in care exista o ade
 
• Sindromul splenic pur
Sindromul splenic pur Sindromul splenic pur In acest grup se includ situatiile patologice in care gasim de obiciei numai marirea de volum a splinei, fara interesarea ficatului si a ganglionilor. Este necesara insa o explorare hematologica intrucat in majoritatea cazurilor, acest criteriu sta la baza diferenttieril
 
• Punctia ganglionara
Punctia ganglionara Punctia ganglionara Se stie ca ganglionul limfatic este un organ limfopoietic activ, cu participare in procesele imunitare, iar ca organ al sistemului reticulo-histiocitar, pastreaza potenta multipla celuloformatoare (reticulara, histiocitara, hematopoietica). O adenopatie poate fi conseci
 
• Punctia splenica
Punctia splenica Punctia splenica Examenul morfologic al splinei se practica intr-un numar redus de cazuri, atunci cand datele clinice si biologice obisnuite nu sunt concludente. Punctia splenica nu este lipsita de riscuri, de acea se vor evita bolnavii cu suspiciuni de chist hidatic - soc anafilatic difuzarea
 
• Tulburari in irigarea rinichiului
Tulburari  in irigarea rinichiului Tulburari  in irigarea rinichiului In medicina  experimentala (pe animale) au putut fi produsi  prin simpla micsorare  a  debitului sanguin renal. In aceste conditii  sunt excretate cantitati  crescute de protein ce sunt  considerate ca prima etapa in&nb
 
Vezi toate stirile din categoria Afectiuni genitale si renale

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara