
Originea Coriandrului este in Asia Mica. Perioada de viata este de un an de zile. Este un condiment nelipsit din bucataria oricarei gospodine. Se utilizeaza in special pentru preparatele din carne, peste sau muraturi. Coriandrul are in compozitie peste 11 uleiuri esentiale, importante pentru inntarirea sistemului imunitar. In plus, contine un surplus de acizi si minerale.
Coriandrul reprezinta cel mai eficient condiment esential pentru o digestie perfecta. In ziua de azi, tentatia pentru mancarea grea si bogata in grasimi este foarte mare. De asemeni, coriandrul este recomandat persoanelor care sufera de anemie, deoarece ofera un surplus de energie.
Persoanele care sufera de balonari sau indigestie isi gasesc remediul in pestele condimentat din belsug cu seminte de coriandru. Uleiurile esentiale continute imbunatatesc tranzitul intestinal si ajuta digestia lenta.
Boabele macinate, puse in mancare, detin un rol dezinfectant si antibacterian pentru stomacul iritat, insa pot imbunatati si apetitul. Tocmai de aceea, coriandrul se recomanda persoanelor care nu au pofta de mancare pot consuma chiar la micul dejun, un sandvis in care au adaugat cateva boabe de coriandru. Acest condiment ajuta inclusiv la diminuarea valorii colesterolului, dar si la tratarea infectiilor, avand capacitati antiseptice.
Improspateaza respiratia, iar specialistii recomanda persoanelor cu probleme de vedere consumul regulat de coriandru, pentru ca el are in compozitie vitamine esentiale pentru imbunatatirea vederii. De asemeni, coriandrul se recomanda ca tratament cosmetic, pentru tratarea infectiilor pielii, eczeme sau acnee.