Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Declaram razboi impotriva viermilor si a parazitilor

 
Declaram razboi impotriva viermilor si a parazitilor

Desi sunt mici - viermii si parazitii intestinali creeaza conflicte mari: de la simpla durerea de cap, slabiciunea, respiratia suieratoare, greturile, icterul - sunt doar cateva dintre manifestarile prin care se face simtita prezenta atacatorilor. Parazitozele intestinale faca inca victime in unele parti ale globului. Bineinteles, copiii - sunt cei mai expusi acestui razboi si cei mai vulnerabili. Dr. C.Popescu., asistent universitar la spitalul de Urgenta din Bucuresti, explica modul in care au rezistat viermii si parazitii intestinali in fata medicinii moderne.

Sunt doua grupe de paraziti intestinali.

Giardia nu este un vierme, ci un organism unicelular, microscopic. A doua grupa - viermii intestinali sau helmintii, sunt paraziti cu dimensiuni mult mai mari, cuprinse intre un centimetru si 10 metri. Cei mai frecvent intalniti sunt oxiurii, limbricii si tenia. S-a constat o proportie de pana la 90% copiiinfestati cu viemi.

Limbricii, impreuna cu oxiurii apar mai frecvent in mediul rural, in timp ce giardia afecteaza mai mult copiii din orase. O data cu raspindirea cainilor comunitari sau de casa in marile orase, chistul hidatic s-a deplasat si el catre oras.

Cauzele aparitiei viermilor si a parazitilor

Doua sau trei cauze au permis surpavietuirea acestor paraziti - in ciuda terapiilor din ce in ce mai sofisticate (tratament Hulda Clark). Acesti viermi s-au adaptat si au devenit rezistenti la medicamente. De aceea - este necesara o innoire permanenta a arsenalului terapeutic. Traiul in colectivitati a favorizat raspandirea parazitilor. Nefiind vorba de o boala mortala ci doar sicaitoare, multi pacienti si medici au lasat atacul impotriva lor pe un plan inferior. Au interupt tratamentul inainte de vreme si nu au revenit cand era cazul si inamicul s-a refacut intre timp. La Centru de Diagnostic si Tratament Victor Babes din Bucuresti - se folosesc in ambulator, metode extrem de moderne si precise pentru depistarea imunologica a viermilor. Tratamentul e condus stiintific de specialisti parazitologi si pediatri. Dar cati nu se trateaza dupa ureche acasa, cu doze gresit stabilite, care fac mai mult rau decat bine - intarind de fapt parazitii?

Sa facem cunostinta cu inamicul:

  • Lambliaza (Giardioza)

giardia
Este una dintre cauzele frecvente de diaree acuta si cronica - atat la adulti - cat si la copii. Transmiterea se face pe cale digestiva, prin consum de apa sau alimente contaminate, precum si prin maini murdare. Parazitul se gaseste sub doua forme: chist si adult. Omul se infesteaza ingerand chisturi de Giardia Lamblia. Odata ajunse in intestin, chisturile se transforma in Giardia, care se prinde de mucoasa intestinala si determina tulburarea absorbtiei, manifestata prin diaree. Uneori, boala trece neobservata. Diareea este insotita de dureri abdominale, balonare, greturi, varsaturi, stare de rau. Caractersitica este data de durata mai indelungata a diareei - de 7-10 zile sau chiar mai mult. Diagnosticul se face prin examenul microscopic al scaunului evidentiindu-se chisturile. Tratamentul consta in administrarea de substante antiparazitare, in functie de varsta si greutatea corporala. Este importanta administrarea tratamentului tututor membrilor familiei/comunitatii respective, din cauza riscului de re-infestare. 

  • Oxiuraza (Enterobiaza)

oxiuri
Este o parazitoza intestinala produsa de un vierme de mici dimensiuni (un centimetru), numit stiintific Enterobius Vermicularis. Rarazitul are un ciclu de viata care se desfasoara intre stadiul de ou, larva si adult. Transmiterea se realizeaza prin ingestia de oua parazitare. Larvele se formeaza din oua, in intestinal subtire; ulterior, aceasta se transforma in viermi adulti si migreaza in portiunea terminala a intestinului subtire, in apendice si colon. Viermii femele adulte migreaza, in special noaptea, iesind din colon, prin anus in zona perineala, unde isi depun ouale. De aici, ouale pot ajunge din nou in tractul digestive si ciclul se reia.Oxiuraza se manifesta prin mancarime a nivelul anusului, accentuata noaptea. In formele severe se adauga astenia si oboseala. Diagnosticul modern se bazeaza pe 'scotch test' - adica examinarea microscopica a unei benzi de scotch aplicata in prealabil in zona perineala si care pune in evidenta ouale de oxiuri. Rareaori se pot observa viermii adulti in scaun, in infestarile massive. 

  • Ascaridioza( Limbricii)

ascarizi ou
Este determinate de Ascaris Lumbricoides - un vierme cu lungimea de 15-35 cm. Transmiterea se realizeaza prin ingestia de oua parazitare existente in mediul inconjurator. In intestin, din oua sunt eliberate larvele, care ajung pe cale circulatory in plamani - aici se matureaza, ulterior sajungind inapoi in trahee. De aici sunt inghitite, ajungind din nou in tractul digestive sub forma de viermisori adulti. Ouale lor sunt eleimiante odata cu scaunul, si astfel, cliclu se reia. Boala se manifesta prin tulburari digestive, malnutritie, greturi, varsaturi, crampe, balonare. De asemenea, se poate intilni migrarea la nivelul orificiilor respiratorii, genitale, etc. Diagnisticul se efectuaza prin examen coproparazitologic, cu evidentierea oualelor de Ascaris. Tratamentul se face sub supraveghere medicala. 

  • Echinococoza( Hidatidoza sau Chistul Hidatic)

Echinococus
Este o afectiune parazitara in care omul este gazda intermediara pentru viermii din genul Echinococcus. Omul se infesteaza ingerind oua de Echinicoccus, de obicei din apa sau alimente contaminate cu resturi fecale provenite de la caini. De mentionat ca ouale sunt rezistente la uscaciune, supravietiund in praf perioade lungi de timp. Din oua ies in tubul digestive formele larvare care ajung pe cale sangiuna in diverse organe, formand chisturi. Chisturile se intilnesc de obicei in ficat si la plamani, dar pot aparea in orice tesut, inclusive in inima, creier sau oase. Simptomele depind de localizarea si marimea chistului, care poate determina modificari locale prin presiune. Ruperea chisturilor duce la fenomene alergice severe, pina la soc anafilactic. Diagnosticul se realizeaza prin explorari imagistice. Tratamentul este medicamentos si/sau chirurgical - in functie de aprecierea medicului specialist si de marimea, localizarea si numarul chisturilor. 

  • Teniaza( Panglica)

tenia
Este determinate de doua specii de tenii: Saginata si Solium. Transmiterea Teniei se realizeaza prin ingestia de carne de vita cruda sau insuficient preparata termic (cruda) - care contine chisturi larvare de tenie. In intestin, formele larvare se transforma in viermi adulti, cu dimensiuni de aprox. 10 metri, care elimina oua prin segmentele lor terminale. Oale ajung in mediul exterior odata cu scaunul si reprezinta o sursa de infestare pentru bovine. Astfel, ciclul se reia. Clinic, boala poate trece neobservata. Intr-un numar mic de cazuri, se poate manifesta prin dureri abdominale moderate, astenie, stare de rau. Transmiterea Teniei la om se face tot digestive, dar in acest caz, omul poate fi gazda intermediara sau definitive. Astfel, daca ingera oua de Tenia, devine gazda intermediara, imbolnavindu-se de cisticercoza. In acest caz este de vina consumul de carne de porc in stare cruda sau insufficient preparata termic - continind larve de Tenia. Simptomele in cazul Teniei sint desori absente iar in cazul cisticercozei este severa. Diagnosticul in teniaza se bazeaza pe examinarea fragmentelor de Tenie din scaun. Tratamentul se efectueaza cu substante antiparazitare si trebuie supravegheat de medic.

Cum are loc contaminarea ?

Viermii si parazitii pot folosi mai multe cai pentru a ajunge in organismul uman:

alimentele - in special legumele si fructele nespalate, stropii sariti dintr-o baltoaca, lenjeria contaminata. Cel mai adesea parazitii se transmit prin mainile nespalate suficient. Baltile si fantanile sunt rezervoare de Giardia. Doar apa ozonificata este curata, pentru ca nici fierberea nu reuseste sa omoare chistul de Giardia. Daca un copil baga mana in baltoaca si apoi duce mana la gura - se contamineaza. De asemenea, salatele insuficient spalate ne pot contamina cu oxiuri. Legumele stropite cu apa de put pot furniza Giardia. Oxiurii determina aparitia unor mancarimi in zona perineala. Copilul se scarpina, iar ouale ajung sub unghie. De aici se ajunge usor la contaminarea altora. Chistul hidatic apare mai frecvent la copiii care traiesc cu un caine in casa - sau care baga mana in gura cainilor intalniti pe strada. In cazul in care cainele nu e bine deparazitat, prietenul omului devine sursa parazitozelor. Deci masurile de profilaxie tin strict de respectarea igienei in familie si colectiv.
Fierberea lenjeriei este si ea o conditie - daca nu folositi scutece de unica folosinta pentru copil. Tratamentul intregii familii este inutil - atunci cand copilul merge la gradinita - fiindca se poate reinfesta din nou. Cel mai bine este ca parintii sa anunte gradinita pentru ca tratamentul sa fie extins la toti copiii din colectivitate. Nu trebuie sa va fie rusine sa recunoasteti ca micutul are viermi. De obicei sursa de infestare este un alt copil care nu prezinta simptome.

Mama are cel mai important rol in prevenirea contaminarii

Parazitii pot fi mai puternici decat apa si sapunul?

Bineinteles - mama este prima luptatoare cu viermii si parazitii. Ea trebuie sa observele semnele de alerta - ducand imediat copilul la medic. Cu toate ca viermii se ascund in interiorul corpului, exteriorul ne poate spune multe. La copiii care sufera din cauza viermilor/parazitilor, se constata reducerea greutatii, nervozitate si astenie. Mai toti cei infestati au cearcane. Cei cu oxiuri nu se odihnesc, au un somn agitat, tulburat de mancarimile din zona funduletului. Se scarpina mai ales noaptea. Limbricii secreta o toxina neutropa care il face pe copil extrem de nervos si agitat. S-au vazut chiar si convulsii, confundate cu epilepsia. Cand  se incepe tratamentul, viermii mor si prin descompunere elimina o cantitate si mai mare de toxina, ceea ce agita si mai tare copilul. Atat oxiurii cat si limbricii dau dureri in zona buricului. Durerile localizate in jurul buricului sunt un semn important al prezentei viermilor/parazitilor in organism. Se mai adauga lipsa de pofta de mancare si alternarea diareei cu constipatia.
Giardia are ca semn principal diareea cu scaune ceva mai decolorate. Parazitul ingreuneaza eliminarea secretiei biliare. Apar si importante deficiente de calciu si fier. Cel mai important semn al giardiei este respiratia matinala a copilului. Respiratia copilului are un miros urit, de oua clocite - din cauza ca acizii biliari nu trec in intestin ci se intorc in stomac. Un alt semn de alarma este pofta de lapte a copilului. Normal el trebuie sa bea 500-750 de ml lapte /zi. Cei care cer insistent lapte si beau peste 1 litru/zi - e posibil sa aiba viermisori. Laptele e foarte apreciat de parazitii intestinali care se linistesc  cand isi primesc portia. Cand se agita de foame, determina aparitia colicilor.

Chistul hidatic se manifesta dupa localizare. Cel hepatic da icter si tulburari digestive, cel pulmonar face respiratia dificila iar cel cranian poate da convulsii si cefalee.

Usturoiul - inamicul viermilor

Toate tratamentele descoperite de-a lungul timpului, de la antibioticul Metronidazol, primul medicament activ asupra Giardiei, pana la Zentel, cea mai noua arma de distrugere in masa a tuturor viermisorilor au ramas putin in urma. Explicatia e simpla: intens folosite in primii ani de la inventare, armele s-au tocit, viermisorii dobandind rezistenta. Medicii spun ca in prezent, accentul se pune pe produse care nu se absorb in intestin, avand efecte secundare minore. Doctorul C.P. spune ca si medicamentele clasice sunt bune - cu conditia sa facem copilului testele hepatice inainte de administrare. De asemenea, tratamentul trebuie sa fie repetat, la interval de un an -pentru ca asa cum s-a infestat o data - se poate reinfesta in colectivitate.

Cat priveste remediile naturiste, sa spunem ca ele sunt mai utile. Intre cura anuala de antihelmintice, intervenim cu mijloace naturale. Usturoiul este un foarte bun aliat impotriva parazitozelor intestinale. Anumite substante pe care le contine ametesc viermii si acestia nu se mai opun miscarilor tubului digestive care ii impinge spre rect, eliminindu-i. Usturoiul poate fi dat ca atare copilului mai maricel. Sub 3 ani, se recomanda administrarea sub forma de mujdei, cu care se condimenteaza cartofii prajiti, o mancare apreciata de copii. Semintele de dovleac au acelasi effect - dar se se pot da copiilor mai mari.

Folosirea Propolisului imparte medicii in doua tabere. Unii sustin ca este contraindicat in tratametul giardiei. In urma unor studii s-a demonstrat ca acesta face mai mult rau - stimuland starea de agitatie a copilului, fara sa deranzeze viermisorii. Pe de alta parte - propolisul si-a demonstrat ca o activitate anti-microbiala impotriva bacteriilor, virozelor sau infectiilor fungale ca - printre altele: E.coli, chamydia, salmonella, giardia.

Dr. biolog Hulda Clark a descoperit un tratament foarte eficient ce nu este invaziv organismului insa portal pentru parazitii si viermii intestinali. Tratamentul deparazitar consta in: tinctura de coaja de nuca neagra, pelin si cuisoare timp de 18 zile, conform unei scheme de tratament. Un pachet  ajunge pentru cura de deparazitare a copilului. Se ia dupa masa. Tratamentul va fi repetat peste 6 luni. Este bine sa va preocupati si de igiena lenjeriei intime care trebuie fiarta.

Cum ii vedem

Giardia - pentru a o descoperi se iau 3 probe din scaune diferite care sunt analizate la microscop. Metodele mai moderne cauta antocorpi specifici la acest parazit.

giardia
Oxiurii se pot vedea cu ochiul liber - fiind de marimea unei gamalii de ac, albi si in miscare.

oxiuri
Limbricii au cativa centimetri, putand fi vazuti cu ochiul liber. Ouale de limbrici se vad la microscop.

limbrici
Tenia poate iesi ca o plabglica si se vede cu ochiul liber.

tenia

Reguli de lupta:

Spala-te pe maini

  • Cu apa si sapun (apa chiar daca provine dintr-o sursa nepotabila - folosita cu sapun ca curata totusi mainile)
  • Inainte de inceperea mesei
  • Dupa folosirea toaletei

Foloseste igienic grupul sanitar

Nu uita ca manuirea neingrijita a robinetelor, a lantului wc-ului, a clantelor poate fi cauza infestarii cu paraziti. Oricat de civilizat ai folosit hartia igienica, spalarea mainilor inainte de a-ti atinge lenjeria sau alte obiecte de toaleta este o regula de aur. In plus, pentru ca nu stii cum a procedat cel care a fost inainte la wc, spala cu apa si sapun robinetele si manerul lantului. Aeriseste bine grupul sanitar: mirosul urat este de fapt dovada prezentei in aer a particolelor microscopice de excremente.

Pazeste-ti bucataria!

    • Nu amesteca in aceeasi sacosa painea neambalata cu cartofii, ceapa si salamul,
    • Spala bine in jet de apa ozonata legumele, fructele, telemeaua, ouale - foloseste un ozonator pentru a steriliza fructele si legumele
    • Taie carnea pe funduri de lemn destinate special - diferite de cele pe care tai legumele.
    • Protejeaza alimentele, mai ales pe cele care nu se prepara termic
    • Acopera castronul cu salata, cratita cu mancare.
    • Cumpara carne numai din locurile sigure - unde se efectueaza controlul veterinar si spala carnea cu apa ozonificata.
    • Nu gusta carnea cruda.

 


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Tratamentul ascaridiozei
 Tratamentul ascaridiozei  Tratamentul ascaridiozei Tratamentul se face cu produse naturiste cu efect antiparazitar: tinctura din nuca neagra, pelin si cuisoare, in cure repetate de cate 2-3 luni, cu cate o luna pauza, pana la infirmarea coproparazitologica a diagnosticului de ascaridioza (eliminarea totala a paraz
 
• Paraziti intestinali
Paraziti intestinali Paraziti intestinali Parazitii nu sunt daunatori, dar pot produce o puternica mancarime rectala, de obicei noaptea, cand depun ouale in jurul orificiului anal. Cand ne scarpinam din cauza mancarimii, ouale intra sub unghii. Copiii au tendinta sa duca mana infectata la gura, unde ouale vor fi
 
• Tinctura din coaja de nuca neagra
Tinctura din coaja de nuca neagra Lucrurile benefice pentru sanatatea ta cer timp si rabdare. Trebuie sa te gandesti bine ce anume vrei sa schimbi sau sa imbunatatesti si sa iti faci o lista de la cel mai important lucru, pana la cel care suporta amanare. Este foarte important sa ai un plan cand vine vorba de propriul stil de viata
 
• Plante, fructe si legume care ucid virusii
Plante, fructe si legume care ucid virusii Plante, fructe si legume care ucid virusii Fructele si legumele aduc o mare varietate de vitamine, minerale si antioxidanti care sustin un sistem imunitar puternic. O dieta bogata in fructe si legume ajuta la prevenirea infectiilor si cresc imunitatea in fata virusilor. Dintre toate fructele si
 
• Salmonella si shigella
Salmonella si Shigella Salmonella si Shigella sunt bacterii enterice, cu alte cuvinte ele traiesc in intestinul nostru. Dr. Clark a descoperit ca Salmonella este deasemeneea o bacterie de detoxifiere, adica este eliberata de alti agenti patogeni cum ar fi paraziti sau virusi atunci cand acestea sunt ucise sau cand sunt pe
 
Vezi toate stirile din categoria Despre Paraziti si tratamente deparazitare

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara