
Secretul sanatos al citricelor
Naringina, una dintre substantele din clasa flavonoidelor, care se gaseste din abundenta in citrice (si rosii), este bine cunoscuta pentru virtutile sale in lupta cu cancerul. Oamenii de stiinta sustin ca aceasta are capacitatea de a reface ADN-ul distrus din celule care favorizeaza aparitia cancerului si in plus stimuleaza ficatul sa arda grasimea in exces din organism.
Citricele sunt cunoscute pentru concentratia mare de substane nutritive pe care le detin, precum vitamina C, flavonoidele etc. In vreme ce fructul în sine contine o cantitate mare de antioxidanti, se pare insa ca acestia se concentreaza intr-o si mai mare masura in coaja si imediat sub aceasta, in zona alba pe are obisnuim sa o aruncam.
Studiile de laborator au demonstrat ca atunci cand sunt consumate regulat, citricele, datorita continutului de naringina, contribuie la restabilirea nivelului normal de trigliceride si colesterol, precum si cel al zaharului din sange.
Iata de ce, spun expertii, atunci cand consumam citrice e de preferat sa nu aruncam nimic. Nici macar coaja care poate fi adaugata la ceaiuri, la deserturi sanatoase sau chiar la cosmetice preparate in casa.