Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
bolile tiroidei

Hipertiroidismul si boala Basedow se caracterizeaza prin scadere in greutate, accelerarea pulsului, tulburari neuropsihice (insomnie, nervozitate, iritabilitate crescuta si tremuraturi ale membrelor). Hipertiroidianul este slab la fata si transpira exagerat. Ochii ii sunt stralucitori si umezi, uneori avand o tendinta aproape permanenta la lacrimare. Clipitul rar, uneori un tremur usor; dar vizibil al pleoapelor vin sa completeze expresia de neliniste a privirii hipertiroidismului. In boala Basedow, celorlalte simptome ale hipertiroidismului li se adauga exoftalmia, care reprezinta o iesire a globului ocular spre partea anterioara a orbitei. Bolnavul are ochii holbati, privirea fixa, parand incremenita de spaima. Fata hipertiroidismului este o oglinda expresiva a bolii sale, completata deseori, in mod sugestiv, de existenta gusii. Prin gusa se intelege orice marire de volum a glandei tiroide. Nu orice gusa se dezvolta insa paralel cu intensificarea functiei tiroidiene, adica cu o crestere a productiei de hormoni tiroidieni. Exista gusa fara hipertiroidism, situatia inversa fiind de asemenea posibila. Trebuie amintit ca gusa poate exista inaintea hipertiroidismului, imprejurare frecventa in regiunile endemice. Atat alterarea starii generale prin oboseala, insomnie si slabire, cat si tulburarile neuro-psihice caracterizate printr-o accentuata instabilitate duc la o evidenta scadere a capacitatii de munca fizica sau intelectuala a bolnavilor, in stadii mai avansate ale bolii apar tulburari ale unor organe interne, greu de tratat, care persista si dupa anularea hiperproductiei de hormoni tiroidieni.
Tratamentul hipertiroidismului se face in raport cu stadiul bolii, cu forma clinica, cu varsta bolnavului; antitiroidienele de sinteza (metiltiouracil si propiltiouracil) au o puternica actiune de franare a functiei tiroidiene. Prin administrarea lor se pot obtine intr-o perioada de cateva luni, incetarea hiperfunctiei tiroidiene si vindecarea bolnavului. In unele cazuri, antitiroidienele de sinteza pot produce modificari nedorite ale sangelui, facand sa scada numarul total al leucocitelor si modificand formula leucocitara. Pentru depistarea in timp util a eventualelor modificari sanguine, in cursul administrarii antitiroidienelor, este necesar controlul sistematic, la intervale de 7 - 10 zile, al leucogramei. Aceste medicamente sunt total contraindicate in cursul sarcinii. In multe cazuri, mai ales atunci cand nu se produce un efect evident al tratamentului cu antitiroidiene de sinteza, se aplica tratamentul chirurgical constand in extirparea partiala a tiroidei. O a treia modalitate principala de tratament, aparuta mai recent, este aceea cu iod radioactiv.
In afara de mijloacele de mai sus, hipertiroidismul necesita reechilibrarea proceselor nervoase, un element fundamental in tratamentul bolii, intrucat marea majoritate a cazurilor de hipertiroidism sunt consecinta unor traumatisme psihice, emotii, surmenaj. Linistea, evitarea eforturilor fizice si intelectuale, mesele la aceleasi ore, evitarea emotiilor si a supararilor, iata principalele puncte de reper ale unui regim rational. Curele climatice de altitudine medie sunt indicate in primele stadii ale bolii. Altitudinea de peste 1 000 m, ca si cura pe litoral sunt contraindicate in hipertiroidism. Regimul alimentar al bolnavului trebuie sa fie complex si echilibrat, cu evitarea surplusului de proteine si cu interzicerea excitantelor (alcool, cafea, condimente). Suprimarea sau, daca nu se poate, cel putin reducerea fumatului constituie un factor pozitiv in completarea tratamentului.
Insuficienta tiroidiana si mixedemul se datoresc insuficientei cantitati de hormoni tiroidieni. Atunci cand secretia acestor hormoni este absenta sau foarte scazuta, boala poarta numele de mixedem. Infiltrarea cu apa si substante mucoide sub piele este principalul factor determinant al aspectului buhait al fetei si al impastarii generale a pielii bolnavului. Tot infiltratia mixedematoasa se afla la baza revarsarilor de lichid in pericard sau pleura, care se observa deseori in aceasta boala. Somnolenta accentuata, incetineala in gandire, oboseala neobisnuita sunt semne caracteristice in insuficienta tiroidiana. Tulburarile neuro-psihice sunt mai accentuate cand copilul se naste fara tiroida. In asemenea cazuri, tulburarile neuropsihice sunt atat de profunde, incat li s-a dat numele de idiotie mixedematoasa. Lasat fara tratament, copilul mixedematos ramane nu numai un pitic nearmonios, ci si un incapabil de a stabili cele mai elementare raporturi cu lumea exterioara. Mersul se dezvolta mult mai tarziu decat in mod normal, aparitia dentitiei poate intarzia cu cativa ani. Primele cuvinte pe care le pronunta, deseori abia pe la 7-8 ani, sunt mai degraba silabe dezarticulate.
In mixedemul adultului, o buna parte dintre simptome sunt aceleasi. Totusi nu exista deficiente de crestere si diferentiere. Adultul lipsit de tiroida are o activitate neuro-psihica redusa si mai ales foarte lenta, caracterizata prin somnolenta, judecata greoaie, scaderea memoriei si a atentiei. Dar aceste simptome, oricat de intense ar fi, raman departe de idiotia mixedematoasa, al carei substrat il constituie leziunile profunde ale creierului oprit in dezvoltare din pricina absentei hormonilor tiroidieni.
Deficitul tiroidian poate fi foarte diferit ca intensitate, astfel ca, in afara de mixedem, insuficienta tiroidiana poate imbraca forme foarte variate, uneori cu manifestari discrete, aflandu-se la baza celor mai diferite tulburari: ingrasarea, constipatia de tip aton, calculoza biliara, unele forme de eczema. Insuficienta tiroidiana nu este cauza directa a unor asemenea tulburari, dar ofera teren favorabil dezvoltarii lor.
Tratamentul insuficientelor tiroidiene, inclusiv al mixedemului, se bazeaza in principal pe administrarea de hormoni tiroidieni. Tratamentul poate duce la vindecarea chiar a formelor de mixedem innascut, cu conditia ca el sa inceapa inaintea varstei de 2-2 1/2 ani si sa fie perseverent, intreruperea tratamentului din neglijenta sau sub impresia unor ameliorari, mai ales in perioadele importante ale dezvoltarii, poate duce la ineficacitatea sa ulterioara, in special in ceea ce priveste intarzierea mintala.
Gusa endemica are o larga raspandire in anumite zone ale globului. Boala se numeste endemica, deoarece persista pe lungi perioade de timp la un numar mare din populatia unui anumit teritoriu. Aproape ca nu exista tara de pe glob din care sa lipseasca focare ale acestei boli. Principalul simptom al bolii este gusa, care poate avea dimensiuni foarte variate, pana la gusa giganta ce cantareste cateva sute de grame si deformeaza intreaga infatisare a bolnavului, in dezvoltarea ei, gusa produce apasari asupra organelor din regiunea gatului, putand determina tulburari respiratorii si de inghitire sau modificari ale circulatiei sangelui.
Numeroasele forme ale distrofiei se pot grupa, dupa ansamblul simptomelor, in trei categorii principale: categoria I, cazurile in care boala se limiteaza la hipertrofia glandei tiroide, fara a fi insotita de tulburari evidente ale altor glande endocrine; categoria a Il-a, cand la prezenta gusii se adauga tulburarile functionale ale tiroidei si ale altor glande; categoria a IlI-a, cuprinzand formele clinice in care se gasesc nu numai leziuni tiroidiene si glandulare, ci si leziuni distrofice in diferite aparate si sisteme ale organismului, precum si diferite grade de debilitate mintala, cretinism, surdo-mutitate, deformatii osoase. Principala cauza a gusii endemice este insuficienta iodului, care intra in constitutia hormonilor tiroidieni. In regiunile endemice, iodul se gaseste in cantitati scazute atat in apele de baut, cat si in vegetatia si in alimentele de origine animala ale regiunii respective. Igiena defectuoasa, alimentatia saraca in albumine si intoxicatiile cronice favorizeaza de asemenea aparitia gusii.
In combaterea gusii endemice, iodul ocupa locul principal. Corectarea lipsei de iod nu poate fi realizata individual. Pentru a se asigura iodul necesar populatiei din regiunile endemice se foloseste sarea iodata. Iodarea nu produce nici un fel de modificare a gustului sau a altor calitati culinare ale sarii. Sarea iodata previne aparitia unor cazuri noi de boala, scade treptat gravitatea endemiei si duce la stingerea ei completa. Avand in vedere ca, in anumite perioade ale existentei sale, organismul are necesitati crescute de iod si ca distrofia este mai frecventa la copii si la femei in perioada maternitatii, se folosesc si tabletele de iodura de potasiu, care se administreaza tuturor scolarilor si femeilor gravide sau care alapteaza.
In tara noastra, in anii puterii populare, s-au inregistrat succese deosebite in combaterea endemiei de gusa.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Rinichi
Rinichii Rinichii Rinichii, in numar de doi, au forma unor boabe de fasole care se privesc cu marginile concave fata in fata si sunt situati de o parte si de alta a coloanei vertebrala, la nivelul lombelor (salelor). Sectiunile prin rinichi arata ca acestia sunt alcatuiti din doua feluri de substante:
 
• Modificari endocrine in sarcina si lactatie
Modificari endocrine in sarcina si lactatie  Modificari endocrine in sarcina si lactatie In cursul sarcinii au loc in organismul femeii transformari profunde cu caracter general, pe langa modificarile tractului genital in care se dezvolta embrionul si fatul. Evolutia normala a graviditatii se desfasoara pe fondul unor importante transform
 
• Imbatranirea o etapa fireasca
Imbatranirea o etapa fireasca Imbatranirea o etapa fireasca Imbatranirea este o etapa fireasca, comuna, inevitabila in viata tuturor fiintelor, asa cum sunt de firesti copilaria, tineretea si maturitatea. A cauta tineretea fara batranete, asa cum au incercat cautatorii elixirului vietii, este tot atat de inutil ca si a caut
 
• Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor
Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor  Literal, „osteoporoza” inseamna „oase poroase”, adica o slabire a rezistentei oaselor prin pierdere de masa osoasa, ceea ce le face susceptibile de fracturi. Aceasta boala cu consecinte devastatoare, foarte raspandita in
 
• Solutii la indemana oricui pentru scaderea colesterolului
Solutii la indemana oricui pentru scaderea colesterolului Suntem in pragul sarbatorilor de iarna. Iar dupa mesele imbelsugate din aceasta perioada se impun masuri simple pe care le puteti aplica pentru a ajuta la scaderea nivelului colesterolului. Daca ati trecut cu vederea putin peste indicatiile medicului, iata cum va puteti redresa! Potrivit statistici
 
Vezi toate stirile din categoria Generalitati

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara