Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 

Sistemul endocrin joaca un rol fundamental in desfasurarea proceselor metabolice, in cresterea si diferentierea tuturor organelor si tesuturilor corpului.
In alcatuirea sistemului endocrin intra urmatoarele glande: hipofiza (anterioara si posterioara), epifiza, tiroida, paratiroidele, timusul, pancreasul, suprarenalele (corti-cosuprarenala si medulosuprarenala) si glandele sexuale sau gonadele (testiculul si ovarul).
Actiunea hormonilor in organism
Functiile sistemului endocrin se realizeaza prin intermediul hormonilor produsi de glandele endocrine. Hormonii, fiind transportati pe cale sanguina, actioneaza la distanta de locul lor de formare, declansand, in cantitati foarte mici, actiuni intense.
Bolile glandelor cu secretie interna
Nu putem intra aici in amanunte cu privire la cauzele si mecanismul de producere a bolilor endocrine. Vom aminti doar ca aceste boli se datoresc - in linii generale - unei activitati secretoare prea intense sau prea scazute, adica unor dereglari glandulare avand la randul lor cauze numeroase si variate.
Bolile hipofizei
Nanismul hipofizar se caracterizeaza, in primul rand, prin pastrarea proportiilor normale ale corpului. Piticul hipofizar este armonic, ca un om vazut printr-un binoclu intors. In cazurile extreme, inaltimea bolnavului nu reuseste sa atinga un metru, in schimb piticul hipofizar are o dezvoltare psihica relativ normala. Piticii hipofizari sunt capabili de o scolaritate buna si reusesc sa parcurga cu succes chiar forme de invatamant superior. Cu toate acestea, psihicul lor pastreaza o serie de trasaturi infantile, iar integrarea lor sociala intampina unele dificultati. Ei au in general o rezistenta scazuta la eforturi fizice si sunt mai receptivi la bolile infectioase. Nanismul hipofizar se datoreste unui deficit de producere a hormonului de crestere, secretat de hipofiza anterioara. Cauzele care pot declansa aparitia nanismului hipofizar sunt multiple: leziuni innascute ale hipofizei anterioare; leziuni traumatice craniene care survin in cursul nasterilor dificile; procese inflamatoare provocate de localizarea in hipofiza a unor boli microbiene sau virotice. Tratamentul nanismului hipofizar este dificil, deoarece organismul uman nu reactioneaza decat la hormonul preparat din hipofiza de om sau de maimuta. In cazurile mai usoare se pot obtine rezultate bune cu alte stimulatoare ale cresterii, ca de pilda extractele de timus, hormonii liroidieni, insulina si hormonii sexuali. Un rol important in tratament il are alimentatia completa si echilibrata. Fizioterapia si climatul de stimulare generala pot interveni ca factori adjuvanti.
Gigantismul. Limita superioara normala a inaltimii corpului omenesc se situeaza, in general, la 180-190 cm. Depasirea acestei limite este considerata patologica, iar persoanele respective se incadreaza in tulburarea de crestere numita gigantism. Se obisnuieste a deosebi in gigantism o forma armonica si una disarmonica, dar o limita stricta intre cele doua forme este greu de stabilit. De multe ori, gigantii sunt astenici, au o circulatie periferica deficienta si manifesta o rezistenta scazuta fata de o serie de boli, printre care tuberculoza pulmonara. Pe de alta parte exista giganti capabili de o activitate fizica sustinuta. Cauza principala a aparitiei gigantismului este excesul de hormoni de crestere hipofizari, dar mai intervin si alti factori; dintre cei endocrini se mentioneaza in special tiroida si glandele sexuale. Nu poate exista gigantism fara un nivel cel putin normal al functiei tiroidiene. Hormonii sexuali franeaza cresterea, astfel ca o maturizare sexuala relativ precoce si rapida poate opri evolutia unui gigantism incipient. Dimpotriva, sexualizarea insuficienta si lenta ofera un teren foarte favorabil dezvoltarii in voie a gigantismului. Tratamentul gigantismului este eficace, cu conditia sa fie aplicat din timp si consta in administrarea de hormoni sexuali si alte medicamente hormonale si generale capabile sa franeze cresterea.
Acromegalia. Inrudita de aproape cu gigantismul, acromegalia constituie o caracteristica a vArstelor adulte. Daca in gigantism elementul principal este cresterea exagerata in lungime, in acromegalie se realizeaza un aspect general de ingrosare a infatisarii, cu dezvoltarea exagerata in latime a diferitelor portiuni ale trunchiului si membrelor. Fata acromegalica este caracteristica si rezulta din proeminenta accentuata a oaselor masivului facial, ca si din dezvoltarea exagerata a partilor moi. Cresterea exagerata cuprinde insa intreg corpul. Deseori, inainte ca modificarile fetei sa devina izbitoare, bolnavul constata cu surprindere ca trebuie sa-si schimbe mereu numarul la incaltaminte, la manusi sau la palarie (semnul pantofilor, simptomul palariei). Procesul de crestere exagerata se extinde, cu rezultate de diferite intensitati, asupra tuturor organelor si tesuturilor. In afara simptomelor de mai sus, mai pot sa apara dureri de cap puternice si persistente, caracteristice pentru anumite etape ale bolii, si tulburari vizuale. Evolutia acromegaliei are o durata diferita de la caz la caz. Roentgen-terapia regiunii hipofizare si administrarea de hormoni sexuali in doze mari pot determina o stingere definitiva a procesului acromegalic. Interventiile chirurgicale se aplica in special in cazurile cu evolutie rapida si continua.
Insuficienta hipofizara anterioara globala. Cand printr-o leziune distructiva intinsa, cuprinzand intregul lob anterior al hipofizei, apare o insuficienta a tuturor hormonilor secretati de acesta, care determina o boala complexa. Insuficienta hipofizara anterioara globala incepe de foarte multe ori prin simptome de insuficienta sexuala, ulterior aparand o scadere masiva a greutatii corporale, oboseala intelectuala si fizica, scaderea rezistentei generale. Tratamentul consta in administrarea hormonilor hipofizari interiori sau, in raport cu forma bolii, a hormonilor tiroidieni, suprarenali sau sexuali.
Sindromul adipozogenital (boala Babinski-Frohlich) apare in copilarie si se caracterizeaza prin asocierea insuficientei glandelor sexuale cu obezitatea. Grasimea se depune cu predilectie in anumite zone si in special in regiunea abdominala. Abdomenul incarcat cu grasime prezinta proeminente rotunjite, care produc o infundare a ombilicului. O ingrasare accentuata se mai observa la nivelul soldurilor, coapselor si glandelor mamare, aceasta topografie a obezitatii amintind modul caracteristic feminin de distributie a adipozitatii. De aceea, boala este mai evidenta la baieti. Este insa o greseala a ignora prezenta ei la fetite, pe considerentul ca obezitatea acestora aminteste caracterele morfologice ale femeii adulte. Lipsa dezvoltarii genitale normale constituie a doua caracteristica. La baieti, organele genitale sunt insuficient dezvoltate in raport cu varsta si in plus sunt infundate in masa de grasime a regiunilor invecinate. La fete, organele genitale pastreaza un caracter infantil foarte pronuntat. Din punct de vedere psihologic, copiii adipozogenitali au un nivel mintal normal, in multe cazuri reprezinta prototipul copiilor deosebit de cuminti, fiind tacuti, putin sociabili, inclinati spre o activitate linistita si sedentara. Un factor care intretine obezitatea este pofta de mancare exagerata. De aceea, regimul alimentar constituie un element esential in tratamentul bolii. Administrarea de hormoni care stimuleaza glandele sexuale, de extract tiroidian sau timic se face de la caz la caz - in raport cu intensitatea tulburarilor si varsta bolnavilor.
Diabetul insipid este o boala cronica, caracterizata prin sete exagerata si printr-o crestere anormala a cantitatii de urina. Volumul urinii in 24 de ore creste in raport cu gravitatea bolii (de la 3-4 litri pana la 15-20 litri). Urina este aproape incolora si foarte diluata. Bolnavii urineaza foarte des. Noaptea, somnul lor este intrerupt atat din cauza setei, cat si din cauza nevoii frecvente de a urina. Se citeaza cazul unui copil cu diabet insipid, care - fiind incuiat intr-o camera de catre parintii dornici de a-l dezvata sa bea - a baut o sticla mare de cerneala. Pielea uscata, lipsa transpiratiei, scaderea secretiei salivare, uscarea gurii completeaza simptomatologia bolii. Diabetul insipid se datoreste insuficientei de hormon antidiuretic secretat de hipofiza posterioara, hormon indispensabil pentru intretinerea unei balante normale a apei in organism. Tratamentul hormonal substitutiv este principala modalitate prin care se obtine o reducere importanta a volumului urinar si a setei. Cea mai eficace si mai comoda cale de administrare a hormonului este cea transnazala. In acest scop se trage pe nas pulbere uscata de hipofiza posterioara. Tratamentul hormonal fiind substitutiv nu duce, evident, la vindecarea bolii, dar permite mentinerea unei balante apropiate de normal a apei in organism.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Rinichi
Rinichii Rinichii Rinichii, in numar de doi, au forma unor boabe de fasole care se privesc cu marginile concave fata in fata si sunt situati de o parte si de alta a coloanei vertebrala, la nivelul lombelor (salelor). Sectiunile prin rinichi arata ca acestia sunt alcatuiti din doua feluri de substante:
 
• Modificari endocrine in sarcina si lactatie
Modificari endocrine in sarcina si lactatie  Modificari endocrine in sarcina si lactatie In cursul sarcinii au loc in organismul femeii transformari profunde cu caracter general, pe langa modificarile tractului genital in care se dezvolta embrionul si fatul. Evolutia normala a graviditatii se desfasoara pe fondul unor importante transform
 
• Imbatranirea o etapa fireasca
Imbatranirea o etapa fireasca Imbatranirea o etapa fireasca Imbatranirea este o etapa fireasca, comuna, inevitabila in viata tuturor fiintelor, asa cum sunt de firesti copilaria, tineretea si maturitatea. A cauta tineretea fara batranete, asa cum au incercat cautatorii elixirului vietii, este tot atat de inutil ca si a caut
 
• Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor
Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor  Literal, „osteoporoza” inseamna „oase poroase”, adica o slabire a rezistentei oaselor prin pierdere de masa osoasa, ceea ce le face susceptibile de fracturi. Aceasta boala cu consecinte devastatoare, foarte raspandita in
 
• Solutii la indemana oricui pentru scaderea colesterolului
Solutii la indemana oricui pentru scaderea colesterolului Suntem in pragul sarbatorilor de iarna. Iar dupa mesele imbelsugate din aceasta perioada se impun masuri simple pe care le puteti aplica pentru a ajuta la scaderea nivelului colesterolului. Daca ati trecut cu vederea putin peste indicatiile medicului, iata cum va puteti redresa! Potrivit statistici
 
Vezi toate stirile din categoria Generalitati

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara