Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 

Astmul bronsic

Stare patologica in care exista o nevoie intensa de aer, evacuarea acestuia   din  plamani   facandu-se   cu   dificultate.   Este   o  boala cacterizata prin accese de  sufocare,  determinate  de obstructia bronsica prin edem, hipersecretie, spasm si dop de mucus. Este o dispnee respiratorie paroxistica. Aceste fenomene sunt determinate de patrunderea unor particule mici (polen, peri, praf) sau a produselor rezultate din distrugerea germenilor care intretin o inflamatie bronsica (bonsita).
 In astmul bronsic pur alergic se recomanda un tratament al crizei si un tratament de fond. In crize se recomanda:

Ceaiuri
- Nigella sativa L. (negrilica). Se bea o cana-doua pe zi dintr-un decoct din seminte pisate, 2-3% sau casete, 2-4 g pe zi.
- Datura stramonium L.  (laur, ciumafaie). Se folosesc frunze uscate si pisate, sub forma de pulbere. Se folosesc 0,05 g sau 0,2-0,6 g, care se consuma in 24 ore. Se utilizeaza si sub forma de decoct (0,5-1 g la 200 ml apa), consumat in 24 ore.
-Petasites  hybridus  (L.)  G.M.   Sch. si Petasites  kablikianus sch. (captalan). Se bea o cana pe zi, in timpul crizei, dintr-un decoct (1-2 lingurite) din rizomii si stolonii plantei.
-Ephedra vulgaris Rich, (carcel). Se beau 1-2 cani pe zi dintr-o infuzie de 2-3 g de planta la o cana de 200 ml.
- Origanum vulgare L. (sovarf). Se beau trei pahare pe zi dintr-o infuzie din una, doua lingurite la 200 ml apa clocotita. Uleiul volatil poate fi folosit si sub forma de inhalatii, de doua ori pe zi.
-Euphorbia peplus L. (laptele cainelui). Se folosesc semintele, care au actiune antidispneica in accesele de astm, sub forma de decoct, 1-2 g la 100 ml apa rece. Se bea in timpul crizelor.
-Amni visnaga L. (visnaga). Extract fluid de tinctura 10%, se iau 1-5 g pe zi.

In criza de astm infectat se folosesc:
*   Ceaiuri
-Folium et radix Althaeae (nalba mare). Se beau 1-2 cani pe zi dintr-o infuzie de flori si frunze, cu o lingurita la o cana. Radacina se foloseste ca macerat la rece (o lingurita la o cana, timp de 30 minute, la care se adauga si un varf de cutit de bicarbonat). Se strecoara, se indulceste cu miere de albine si se bea treptat in cursul unei zile.
- Flores et radix Primulae (flori si radacina de ciubotica-cucului). Florile se folosesc ca infuzie (1-2, lingurite la o cana) si se bea treptat in cursul unei zile. Racinile se folosesc la decoct (o lingura la o cana, la care se adauga si un varf de cutit de bicarbonat). Se bea o cana pe zi, in mai multe reprize, cate una-doua linguri la un interval de 2-3 ore.
- Flores Verbasci (flori de lumanarica). Infuzie, cu o Iingurita la cana, ce se bea in cursul unei zile.
- Cetrarla islandicus (L.) Ach.  (lichen de piatra).Are actiune puternic antibiotic!  Se beau doua cani pe zi dintr-un decoct (o lingurita la o cana), amestecat cu lapte.

Apiterapie
Solutia alcoolica de propolis 15%. Din aceasta solutie se ia si se amesteca cu apa distilata, in proportie de 1:1, pentru o sedinta de aerosoli. Se fac cate doua sedinte pe zi cu o durata de cinci minute, in total 15-30 sedinte, iar dupa terminarea sedintei, odihna 20 minute.

Presopunctura

In caz de criza cu dispnee se face masajul pulpei degetului mare pana ce trece criza.
In tratamentul de fond al astmului bronsic se actioneaza prin remedii antialergice.
-Herba Violae tricoloris (trei frati patati). Este planta cea mai
antialergica. Se beau 2-3 cani pe zi, sub forma de infuzie, cu o lingurita de planta la 200 ml apa, sau macerat la rece 3%, cu efect expectorant si depurativ. Se face o cura de 30 zile. Se repeta dupa o pauza de o luna de zile.    j
-Hyssopus officinalis L. (isopul). Este bronhodilatator si expectorant. Se beau 2-3 cani pe zi dintr-o infuzie de 2-3 g%.
- Foeniculum vulgare Mill ( fenicul). Este antispastic, antibronsitic si expectorant. Serveste ca infuzie pentru copiii sugari (cinci-sase fructe zrobite, in 200 ml apa clocotita). Se bea in trei reprize, dupa mesele ticipale. Pentru copii de la zece ani, cate 10 fructe zdrobite, iar pentru adulti, o jumatate de lingurita de fructe zdrobite in 200 ml apa clocotita. Se bea in trei reprize dupa mesele principale.
-Achillea millefolium L. (coada soricelului). Antispastic bronsic, antialergic, antiseptic si bronhodilatator. Infuzie din doua linguri de flori la 500 ml apa clocotita, care se bea calduta si fractionata in 4-5 reprize, in cursul unei zile.

Inhalatii
-Aetheroleum Hyssopi (ulei de isop). Se toarna cateva picaturi de ulei in apa fierbinte. Se inspira adanc vaporii degajati. Se fac doua inhalatii pe zi.
In  astmul infectios nealergic trebuie sa combatem infectiile bronsice, amigdaliene, sinuzale etc.
-Matricaria chamommilla L (musetel). Infuzie preparata din trei linguri de planta la o cana cu apa. Dupa racire se strecoara, se adauga grame de acid boric, folosindu-se pentru gargara. Se poate folosi sub forma de inhalatie, de doua ori pe zi.
-Folium Salviae (salvia). Infuzie preparata din doua lingurite de la 100 ml apa, plus o lingurita de musetel si o lingurita de coada soricelului,   acesta   din   urma   avand   actiune   antiinflamatorie si antialergica. Se beau doua cani pe zi. Se poate folosi si sub forma de inhalatii si gargara.
 Sub forma de inhalatii, se pot folosi uleiuri de isop, brad, pin, datorita efectului antiinflamator si antiseptic asupra cailor respiratorii. Se inspira adanc vaporii degajati de cele 4-5 picaturi de ulei turnate in apa clocotita dintr-un vas emailat. Se fac doua sedinje pe zi dimineata si seara.

In astmul alergic infectat se folosesc:
- Cetraria islandica (L.) Ach. (lichenul de piatra) din care, in ultimul timp, s-au izolat antibiotice cu actiune inhibitoare chiar asupra bacilului Koch. Se beau trei cani pe zi dintr-o infuzie cu o lingurita de la 250 ml apa clocotita. Se fierbe cinci minute, se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu si se bea rece.
- Evernia prunastri (L.) Ach. (lichenul de stejar). Se beau doua pe zi dintr-o infuzie de 2-5%.
- Lahoria pulmonaria Z-. (jebghiu de munte). Se beau 2-3 cani pe zi dintr-o infuzie de 2-5%.
- Betula pendula Roth (B. verrucosa Ehrh). (mesteacan). Mugurii au proprietati antibiotice. Se beau 2-3 cani pe zi dintr-o infuzie cu o lingurita de muguri la 200 ml apa.
-Populus nigra L. (plop negru). Are actiune antiseptica, antiinflamatorie, antibiotica fata de 10 tuse bacteriene. Are si actiune antifungica. Se beau doua ceaiuri pe zi dintr-o infuzie cu o lingurita de muguri la 200 ml apa.
- Ocimum basilicum L. (busuioc). Este foarte bun in inflamatiile cailor respiratorii. Se bea 1-2 cani pe zi dintr-o infuzie cu 1-2 lingurite la o cana. Se poate folosi si sub forma de inhalatii, cate doua inhalatii pe zi.
- Viscum album L. (vase). Se recomanda in cazul cand astmul este insotit si de hipertensiune arteriala. Se foloseste ca macerat la rece, cu doua lingurite de planta la 250 ml apa (la temperatura camerei). Se lasa opt ore la macerat. Se bea in doua reprize, din care jumatate seara la culcare. O cura dureaza 20-30 zile. Se foloseste vascul de mar, par, prun, brad, stejar. Cel de salcie este contraindicat, fiind toxic.
- Allium sativum L. (usturoi). Datorita substantelor antibiotice are actiune antimicrobiana. Se foloseste astfel: 80 g bulbi (catei) pisati se pun in 250 ml apa in clocot, intr-un vas emailat bine acoperit. Dupa un minut se ia de pe foc si se lasa, tot acoperit, sa se raceasca. Toata cantitatea se bea in cursul unei zile, cate o lingura, din timp in timp. Se face o cura de 20-30 zile.
- Allium cepa L. (ceapa) contine substante antibiotice. Este folosita ca antiseptic, emolient, in infectiile faringiene (stafilococ) si in tuse rebela si catar bronsic. Se foloseste sucul de ceapa, 100-200 g pe zi sau sub forma de decoct, cu doua lingurite de ceapa tocata la 200 ml apa. Se beau doua cani pe zi.

In astmul intricat cu emfizem pulmonar se folosesc:

Ceaiuri
- Flores et folium Farfame (flori si frunze de podbal).Se beau in total 2-3 cani pe zi dintr-o infuzie (cu 1-2 lingurite la o cana sau cu 2-3 linguri de planta la o cana) din care se ia cate o lingura la fiecare doua ore.
- Corylus avellana L. (alun). Mugurii de alun au actiune antiscleroasa, restabilind elasticitatea tesutului pulmonar. Se beau doua cani pe zi dintr-o infuzie cu 1-2 lingurite de muguri la o cana.
In cadrul tratamentului general trebuie sa urmarim si influentarea sistemului nervos vegetativ. In astm este o parasimpaticotonie care este favorizata si de o alcaloza, de o modificare a echilibrului electrolitic, in sensul unei prelevari a potasiului fata de calciu.
- Uleiul de porumb. Se va lua o lingura de ulei de porumb, la una au la toate cele trei mese pe zi.
- Otetul de mere.  Intr-un pahar cu  100 ml apa se pun doua lingurite cu otet de mere, care se amesteca bine si se bea dimineata la sculare.

Apiterapie
Un bun remediu recomandat in astmul infectios este produsul albinelor numit propolis, care se poate folosi sub urmatoarele forme:
- Extract alcoolic 15% propolis care se prepara astfel: 150 g de propolis sfaramat in particule mici se asaza in sticla de culoare inchisa si se adauga treptat 1000 ml alcool de 96°, agitand 30 minute.   Sticla etichetata cu data prepararii se  tine la intuneric, agitandu-se zilnic. Dupa sapte zile amestecul se filtreaza prin tifon.Pastrat la intuneric preparatul rezista multi ani. Se iau cate 20 - 40 picaturi intr-o jumatate de pahar cu lapte cald sau apa calda, cu o ora inainte de mese.
-Inhalatii de propolis. Se prepara astfel: 60 g propolis plus 40 g ceara curata de albine, fara reziduuri. Amestecul astfel obtinut este pus intr-un vas emailat, de 300 ml, care la randul sau este introdus in alt vas mai larg, plin cu apa in clocot. Inhalatii se fac stand deasupra acestui vas cu capul acoperit de un prosop. Se face o inhalatie seara, la culcare, timp de 10 minute sau chiar de doua ori pe zi, dimineata si seara, timp de doua luni de zile.
,-Sirop de propolis (300g). Se procura de la ,,Apimondia", Bucuresti, str. C.A. Rosseti, nr. 31. Se folosesc trei linguri pe zi, cu o ora inainte de mese.
-Laptisor de matca, 50-100 mg zilnic, timp de 20-40 zile, sub forma de drajeuri, tinute sub limba, pana la completa dizolvare.
-Mierea de albine, de tei, flori de camp sau flori de munte se foloseste pentru actiunea ei antimicrobiana, antiinflamatorie, calmanta spectoranta. Se foloseste sub forma de inhalatii, ca solutie 20-30% distilata, la inceput, si apoi 50%, respirandu-se linistit timp de 20 minute. Se fac 1-2 inhalatii pe zi, aproximativ 50 sedinte, pana ce dispare tusea, naduful, suieratul din piept si flegma. Este contraindicate mierea la cei in stare foarte grava, cu astm bronsic (status asmaticus) si cei care nu suporta acest prddus.
-Mierea de albine cu sulf. Se amesteca bine, timp de 3-4 zile, 1 kg miere, careia i s-au adaugat 100 g de sulf pentru uz intern. Se iau  doua linguri pe zi, dimineata si seara.
-Sirop expectorant cu miere de albine. Se poate procura de la Apicola. Se folosesc 3-4 linguri pe zi la adulti si trei lingurite pe zi la copii.
In general, pentru prevenirea crizelor si ameliorarea evidenta a astmului, in orice forma s-ar prezenta, se recomanda Viscum album L (vascul de mar). Se folosesc 3-4 lingurite de planta maruntita, ce se pun intr-un pahar de 250 g cu apa rece si se lasa la macerat sapte ore. Se beau 2-3 cesti pe zi.


Hidro si electroterapie
Bai partiale ascendente de maini (Hauffe). Se incepe baia la temperatura de 38°; dupa 1-2 minute se ridica temperatura, treptat, cu un grad, prin completarea nivelului cu apa fierbinte asa fel incat in 5-6 minute sa se ajunga la temperatura de 40-44°. Se recomanda sa se continue baia inca 15-30 minute. Baile se vor face ori de cate ori se apropie criza, in crize si in afara lor, zilnic sau la doua zile, seara inainte de culcare.
Se folosesc ultravioletele doze eritem, 2-3 biodoze in campuri toracice de 10/10 cm, la interval de 2-3 zile un camp, in total patru campuri pe serie. Ultravioletele toracice, cinci minute pe sedinta, distanta lampa-tegament, 50 cm, o zi fata, o zi spate, cate cinci sedinte pe fiecare parte anterioara si posterioara a toracelui. Unde scurte transtoracice (transversal) in astmul infectat. Distanta electrod-tegument: 6 cm; doze 1-4; durata sedintei: 10-20 minute numar de sedinte: 12 pe serie. Se poate repeta dupa o luna pauza.
Magnetodiaflux. In crize, doze continue cu bobinele mici, cu sudul pe stern, pe zonele hilare in astmul umed, iar in astmul alergic, cu o bobina mica, cu sudul pe crestetul capului (vertex) si alta bobina mica, cu sudul pe stern: 50 Hz, 1-2 minute; 50-100 Hz, doua minute; 100 Hz, doua minute. Magnetodiaflux in afara de crize: doze continue, in primele trei sedinte numai cu bobina cervicala si apoi si cu bobina lombara si una mica paralelipipedica, cu sudul pe stern: 50 Hz 1-2 minute; 100 Hz doua minute, zilnic cate o sedinta. Serii de cate 15 sedinfe, cate o sedinta zilnic. Se poate repeta dupa sase luni.
Interferentiali. Iradiere a ganglionului stelar doua minute, a ganglionului cervical superior doua minute si a apofizelor spinoase ale vertebrelor cervicale, cu ajutorul electrozilor albi, o jumatate de minut pe fiecare. Iradierea zonelor parasternale, cu ajutorul electrozilor albi, calc o jumatate de minut pe fiecare spatiu. Frecventa rapida, la 100 Hz si spectru 10 minute, 10 sedintepe sens, o sedinta la doua zile.


Presopunctura si acupunctura

Se vor masa urmatoarele puncte:
Mlastina de 1 m - P5 - care se afla pe plica cotului, in afara tendonului muschiului biceps; masaj prin dispersie, adica invers mersului acelor ceasornicului (desurubare), timp de cinci minute, doua sedinte pe zi, total 10 sedinte pe serie.
Stalpul cerului – V10 - care se afla pe linia orizontala ce trece prin comisura buzelor, la un lat de deget de o parte si de alta a liniei mediane posterioare. La fel, masaj prin dispersie ca si mai sus.
Atelier central –P1 - care se afla sub clavicula, la extremitatile externe ale spatiului doi intercostal. Masaj prin tonifiere, in sensul mersului acelor ceasornicului, cinci minute, doua sedinte pe zi, total 10 sedinte pe serie.
Perla pretioasa - VC31 - care se afla la unirea pe stern a celor doua avicule. Masaj prin tonifiere ca si mai sus in sensul insurubarii.
- Masaj al punctelor ce se afla pe ambele talpi langa marginea interna a scobiturii. Se va masa fiecare punct cate cinci minute de doua ori pe zi prin tonifiere, in sensul insurubarii.
Legume ce se recomanda in astmul bronsic: hreanul, morcovul, ridichea, salata, usturoiul, varza.
 


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Virusul sarcomului Rous
 
• Tumori renale
Tumori renale Tumori renale S-a dovedit ca o tumoare renala de broasca transplantata in organele regenerate de salamandra se transforma in tesut normal (Rose si Wallingford, 1948). Explantele de tumori umane (sarcoame polimorfe si fusocelulare) evolueaza in fibre musculare normele, tumoarea melanica in celul
 
• Leucemia
Leucemia Leucemia Cu peste trei decenii in urma, Timofeevski si Benevolenskaia au demonstrat ca mieloblastii nediferentiati din leucemie cultivati in vitro se diferentiaza in miclocite si granulocite daca in mediul de cultura se adauga mici cantitati de leucocite din sangele normal. Experiente cu leucoc
 
• Notiuni de cromozom si cod genetic
Notiuni de cromozom si cod genetic Notiuni de cromozom si cod genetic Este limpede ca, fara notiunile de cromozom si cod genetic nu s-ar putea dezvolta nici etiologia, nici terapia cancerului (G. B. Kuznetov, 1971). Dealtfel,cu notiunea de program genetic, vechile dispute referitoare 1a originea cancerului si-au pierdut din semn
 
• Relatiile hormon cancer
Relatia hormon cancer Relatiile hormon cancer In privinta relatiei hormon-cancer, luand ca exemplu tot estrogenii, putem mentiona ca analiza observatiilor clinice si incercarile terapeutice pe care ele le-au inspirat furnizeaza un anumit numar de informatii daca nu asupra rolului precis jucat de estrogeni in geneza
 
Vezi toate stirile din categoria Medicina alopata

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara