Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
echilibrare

 

Reimprospatarea - Echilibrarea functiilor organismului

 Dupa detoxifiere, urmatorul pas este folosirea alimentatiei pentru reglarea functiilor organismului. Asa cum un echipament de calitate are nevoie de intretinere pentru o buna functionare si o durata de viata prelungita, la fel si corpul uman are nevoie de o alimentatie adecvata pentru mentinerea sanatatii, intarzierea imbatranirii si prevenirea starii de sub-sanatate sau a bolii.

Atat medicina chineza, cat si cea occidentala subliniaza importanta echilibrului in organism. Medicina Traditionala Chineza sustine ca, atunci cand in corp se regasesc cele 5 elemente ale cosmosului, acesta isi mentine echilibrul si sanatatea. Cand apare un dezechilibru, functionarea unui organ important va fi afectata. Nesupravegheat, dezechilibrul va conduce la disfunctionalitati ale altor organe si la crearea unui cerc vicios. 

Din perspectiva medicinei moderne, organismul este un sistem subtil, strans conectat cu natura. Sistemul digestiv, circulator, respirator, urinar si endocrin sunt in permanenta interactiune, pentru un organism echilibrat, in perfecta armonie. Un singur organ nu poate indeplini toate functiile organismului. Organele interne trebuie sa functioneze in perfecta sinergie. Cand un organ nu functioneaza, si celelalte vor fi afectate direct sau indirect: daca unul este afectat, toate celelalte sunt afectate.

De exemplu ficatul. Ca uzina a corpului, el sprijina metabolismul, ajuta la detoxifiere,  formeaza lichidul biliar, proteinele cu rol in culoarea sangelui si imunitate,  genereaza energie si este implicat in procese de electroliza. Aportul excesiv de grasimi si alimentatia nesanatoasa duce la disfunctii si boli hepatice. Ficatul este cel rnai mare organ intern, aflanduse in stransa legatura cu sistemul imunitar. In timpul proceselor de fagocitoza (actiune defensive limpotriva microorganismelor si substantelor maligne) si carantina Ia nivelul ficatului,  sistemul imunitar raspunde adecvat. Este, deci, important sa mentinem organele interne in echilibru. Natura ofera resurse extraordinare in acest scop. In medicina chineza exista 3 tonice binecunoscute, deosebit de puternice: cordycepsul, ginsengul si pudra de corn de cerb. Bland cu organismul, cordycepsul poate fi luat pe tot parcursul anului de tineri sau batrani, bolnavi sau sanatosi. Pe de alta parte spirulina , o planta acvatica, a fost desemnata de cercetatorii OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) drept alimentul ideal pentru sanatate si cea mai buna sursa de proteine. Spirulina stimuleaza imunitatea si creste rezistenta organismului la radiatii. Ginsengul, orzul verde, catina alba si multe alte plante contribuie, de asemenea, la reglarea activitati organelor interne. 

 

Cordyceps, Chitosan, Spirulina, Praf de furnica, Catina alba

  Cordyceps

Dong Chong Xia Cao, mai cunoscut sub numele de cordyceps, sau Cordyceps sinensis este o vietate care, in  conditii speciale, se transforma din ciuperca in omida. Cordyceps incepe sa se dezvolte in interiorul omizilor, in perioada iulie-august. Omizile infectate se ascund la 2-3 cm sub pamant si mor in lunile de toamna-iarna, transformandu-se, astfel, in Dong Chong sau viermele de iarna. In primavara urmatoare, dupa ce absoarbe in prealabil toti nutrientii din omida, ciuperca se inalta cu 2-5 cm deasupra pamantului, sub forma unor fire de iarba de culoare roscat-violeta, numita Xia Cao sau, mai simplu, planta de vara.

Botanistii chinezi considera cordyceps-ul benefic pentru rinichi si plamani. Avand o consistenta usoara, tonicul obtinut poate fl consumat tot anul de persoane de toate varstele, indiferent de starea lor de sanatate. Ingredientele sale unice cuprind cordycepin, acid cordycepic si poliiaharide, avand urmatoarele proprietati:

1. Cresterea imunitatii

2. Imbunatatirea vitalitatii

3. Efect  antioxidant

4. Imbunatatirea functiilor renala si pulmonara

5. Reducerea nivelului de zahar si lipide din sange                

Chitosan

Chitosanul, cunoscut, de asemenea, si sub denumirea de polizaharide din crustacee, este numele generic dat tuturor chitinazelor, oligozaharide derivate din cochilii de crustacee (creveti si crabi). A fost descoperit pentru prima data in 1811 de catre omul de stiinta francez Bullanoi. Pana in prezent, este singura substanta naturala cunoscuta ce contine fibre active cu sarcina pozitiv-aicalina, cu functii similare colagenului de provenienta animala si fibrelor vegetale de calitate superioara.

La sfarsitul anilor '80, Japonia a inceput sa promoveze chitosanul ca supliment alimentar. In cadrul conferintei despre chitinaze si oligozaharide, chitosanul a fost desemnat drept protectorul imunitatii, cea mai promitatoare hrana sanatoasa a secolului 21 si al 6-lea element esential pentru organism. Este aprobat de PDA si CE.

Chitosanul este un produs foarte popular si bine acceptat in intreaga lume. Cercetarile au demonstrat urmatoarele proprietati:

1. Controlul greutatii corporate

2. Reglarea imunitatii

3. Reducerea nivelului lipideior din sange

4. Imbunatatirea functiilor hepatice

5. Reducerea nivelului de zanar din sange                  

 Spirulina  

spirulina este o alga microscopica marina de culoare verde-a-bastruie. Este una dintre primele forme de viat;a de pe pamant, avand 3,5 miliarde de ani vechime. In anii '60, profesorul Kreman, responsabil pentru proiectul de producere de alimente din petrol din cadrul Institutului National de Cercetare Petroliera din Franta, a descoperit ca populatia din tribul Ganaimbu din Zair, Africa Centrala, si-a pastrat robustetea chiar si in timpul marii foamete. Cercetarile sale au demonstrat ca membrii tribului Ganaimbus mancau un fel de biscuiti facuti din spirulina. Astfel, in 1967, Prof. Kreman a prezentat spirulina in cadrul celui de-al 7-lea Congres International al Petrolului, prezentare ce a condus la popularizarea si acceptarea spirulinei de catre organizatii internationale  precum  FAO  (Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura), QMS si UNICEF. Spirulina este foarte bogata in proteine. Continutul ei de aminoacizi corespunde in totalitate recomandarilor FAO. Contine, de asemenea, polizaharide, ficocianine si  cianoficine, avand urmatoarele proprietati:

1. Intarirea imunitatii

2. Rezistenta la radiatii

3. Imbunatatirea starii generale de sanatate la persoanele  subnutrite

4. Combaterea oboselii

5. Cresterea tolerantei la hipoxie          

Praful de furnica

 Furnicile sunt specia predominanta pe pamant. Avand peste 15.000 de subspecii, sunt, de asemenea si specia cu cea mai mare varietate. Fosilele de chihlimbar arata faptul ca ele exista de cel putin 45 de milioane de ani. Cercetarile dovedesc ca stramosii lor dateaza de peste 100 de milioane de ani. Schimbarile drastice ale mediului inconjurator au provocat disparitia dinozaurilor, dar furnicile, mult mai mici si mai adaptabile, au supravietuit. In prezent, furnicile sunt cea mai raspandita specie de pe pamant, surclasand astfel 1 milion de alte specii.

 Inregistrari despre efectele benefice ale furnicilor asupra sanatatii exista de peste 3.000 de ani in toata lumea. In China exista peste 2.000 de specii de furnici, insa doar 195 sunt comestibile si doar 10 pot fi folosite in scopuri medicale. Dintre furnicile comestibile in scop medical in China mentionam: Polyrhachis vicina, ce se gaseste mai ales in sud, furnicile rosii si negre din muntii Changbai sj Polyrhachis cyphonota. Dintre acestea, doar Polyrhachis Vicina Roger a fost aprobata, in 1996, de Ministerul Sanatatii din China.

Conform Medicinei Traditionale Chineze, furnicile sunt benefice pentru ficat si rinichi, pentru echimoze, reumatism si  artrita reumatoida. Sunt un mic depozit de comori nutritionale, ce furnizeaza  toate microelementele esentiale, aminoacizi, vitamine. Cercetarile moderne demonstreaza urmatoarele proprietati:

1. Protejeaza ficatul

2. Elimina cloasma

3. Amelioreaza reumatismul si artrita reumatoida

4. Intarzie imbatranirea

5. Combat oboseala

Catina alba

Catina alba, nume generic Hippophae rhamnoides L, apartine genului Elaeagnus difficilis. FructuI sau uscat este foarte folositor. Se gaseste in principal in Europa si Asia, China avand cele mai multe tipuri de arbusti de catina. Catina este una dintre cele mai vechi plante de pe pamant, cu o evolutie de peste 200 de milioane de ani, mai veche decat arborele gingko.

Hippophae este un cuvant grecesc ce inseamna copacul care face caii sa straluceasca. Acestui copac i-a fost atribuita o veche poveste: in Grecia antica, un trib a abandonat odata 60 de cai pe moarte in pustietate; acestia s-au intors in sat dupa cateva luni sanatosi si stralucitori. Se pare ca descoperisera o padure de catina si s-au hranit cu frunzele si fructele acestei plante. Vechii greci au realizat imediat efectele terapeutice benefice ale catinei. De aici si denumirea sa latina. Catina alba a fost introdusa oficial in Enciclopedia Botanica Chineza in 1977. In anii '80, Ministerul Sanattii din China a catalogat catina alba drept unul dintre primele alimente terapeutice.

Chinezii cred ca planta are efecte expectorante si antitusive si este benefica pentru echimoze. FructuI contine diferite tipuri de vitamine, oligoelemente, aminoacizi, acizi organici, lecitina, flavone si alte substante fiziologic active, cu urmatoarele proprietati:

1. Protejeaza mucoasa gastrica

2. Protejeaza ficatul

3. Intareste imunitatea

4. Intarzie imbatranirea

5. Previne reducerea celulelor degenerative


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Ceaiuri vitaminizante
Ceaiurile de fructe sunt bogate in vitamina C, adica antioxidantul care iti intareste sistemul imunitar. Pe langa continutul de vitamine, acestea au ingrediente care iti dau un plus de energie, mai ales daca sunt consumate de la prima ora a diminetii. Iata cateva ceaiuri vitaminizante: 1.
 
• Racoltarea plantelor medicinale
Racoltarea plantelor medicinale Racoltarea plantelor medicinale Uneltele necesare culegatorului de plante medicinale sunt foarte simple. El va folosi in acest scop pentru taierea ierburilor si florilor foarfece de iarba, secera sau foarfece de tuns oile, iar pentru ramuri sau tulpini lemnoase subtiri, foarfecele de vie, cutitu
 
• Graviola un fruct miraculos pentru sanatate
Graviola un fruct miraculos pentru sanatate  Graviola un fruct miraculos pentru sanatate Graviola este un copac vesnic verde ce creste in regiunile tropicale. Acesta produce un fruct lung, verde, cu tepi, cunoscut sub numele de Guanabana in limba spaniola sau Soursop in engleza, care se pare ca distruge celulele canceroase. In 1976, In
 
• Agaricus Blazei Murill
Agaricus Blazei Murill Agaricus Blazei Murill Agaricus Blazei Murill este o astfel de ciuperca, foarte delicata, ce are nevoie de o multime de factori de mediu pentru a creste. Locul de origine este in zona muntoasa Piedade, langa San Paulo, in sud-estul Braziliei. Conditiile de crestere ale acestei ciuperci sunt, p
 
• Tamaia un bun expectorant
Tamaia un bun expectorant Tamaia, un bun expectorant Rasina de tamaie are un efect benefic asupra mucoaselor si este un bun expectorant. Fiind antimicrobiana, tamaia este eficienta in tratamentul tusei, astmului, tuberculozei si insuficientei respiratorii deoarece favorizeaza eliminarea mucusului si elibereaza caile respira
 
Vezi toate stirile din categoria Plante medicinale

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara