Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


prevenirea si combaterea insectelor in locuinta

 
prevenirea si combaterea insectelor in locuinta

In locuinta patrund insecte vatamatoare omului. Unele contribuie la aparitia si extinderea bolilor contagioase (muste, purici, tantari anofeli etc.), altele distrug imbracamintea (moliile), mobila (carii), incomodeaza prin intepaturi (tantari Culex, plosnite), in cautarea hranei, unele insecte, ca mustele si gandacii, circula prin locuri infectate, incarcandu-se pe picioare si pe corp cu diversi microbi pe care ii transporta apoi pe alimente, provocand aparitia unor boli ca febra tifoida, dizenteria, diareea infantila.
Contra insectelor, orice gospodina duce o adevarata lupta, tinand permanent seama de felul de viata al acestor insecte pentru a le nimici prin punctele lor slabe. Lupta incepe prin a preveni patrunderea dusmanului cu ajutorul unor masuri dintre care amintim:
a) pastrarea neintrerupta a curateniei locuintei, indepartarea celor mai mici resturi alimentare care ar putea constitui surse de hrana;
b) respectarea regulilor de igiena personala;
c) curatenia paturilor, a asternuturi lor;
d) indepartarea animalelor purtatoare de insecte din apartamente (caini, pisici etc).
Ca mijloace de distrugere se recomanda:
Contra mustelor se folosesc metode mecanice, ca lovitura cu paleta (de metal sau material plastic) si hartia lipicioasa (in comert Zeppelin). Un efect mai radical au mijloacele chimice ca preparatul Novitox, care are actiune de soc si se pulverizeaza cu pompa de mana. Deparatoxul, Detexanul sau Detoxul, substante insecticide remanente, care se utilizeaza prin pulverizare sau ungere a suprafetelor din camera, pastrandu-si puterea de actiune 30-40 de zile, si rondelele de carton impregnate cu o substanta toxica (Muscamor), care se pun intr-o farfurioara cu apa si putin zahar.
Contra plosnitelor este necesara aplicarea masurilor de ordin preventiv mai sus aratate, la care se adauga ungerea spatelui obiectelor de mobila, tablourilor, giurgiuvelelor, dusumelelor etc. cu urmatorul preparat: sapun incalzit intr-o mica cantitate de apa pana se obtine o masa semi lichida; dupa stingerea focului se toarna petrol (aceeasi cantitate) si se amesteca continuu. La utilizare se iau 100- 150 mililitri din acest amestec si se adauga 850 - 950 mililitri apa calda pana se obtine o masa lichida alba-laptoasa; este indicata si pulverizarea de doua ori pe an cu substante insecticide remanente ca: Deparatox sau Plotox. La aparitia primei insecte in locuinta este necesar sa se instituie intreg complexul de masuri care nu va fi intrerupt decat dupa ce avem certitudinea ca atat in apartamentul propriu cat si in apartamentele vecine (prin intelegere cu ceilalti locatari) nu mai sunt plosnite (4-6 luni). Principalele masuri sunt: anuntarea administratiei blocului; curatirea generala a apartamentului; calcularea suprafetelor incaperilor si in raport cu aceasta, a cantitatilor de substanta insecticida necesara, socotind pentru fiecare metru patrat cate 50 ml pentru pulverizare sau ungere la ud. Operatia se repeta dupa 25-30 de zile, deoarece substantele ca Deparatox sau Plotox nu au actiune si asupra oualor, desi au o mare eficienta asupra plosnitelor. Moartea insectelor nu se produce instantaneu, ci dupa 24 de ore si uneori chiar mai mult de la contactul cu insecticidul. In timpul utilizarii acestor substante se acopera fata si nasul cu o batista sau tifon, ferestrele se tin deschise tot timpul cat persista mirosul, se sting focurile, nu se umbla la prize sau comutatoare, iar dupa terminarea stropirii se spala mainile cu apa si sapun.
Atat substantele folosite in operatiile de curatenie, cat si insecticidele se vor pastra in locuri unde nu ajung copiii si niciodata in camara cu alimente.
Contra gandacilor. Este vorba de cele doua specii cunoscute: gandacul negru si gandacul rosu (svabul). Amandoi sunt foarte mancaciosi si strica totul (paine, cartofi, dulciuri, grasimi, piele etc). Combaterea lor se realizeaza prin: curatenie desavarsita; instalarea de capcane (un vas de sticla lucios se inveleste in hartie sau carpa si inauntru se pune un aliment, gandacul se poate urca in vas dar ajuns in fundul vasului nu mai poate iesi); racirea locului infestat, iarna sub 0 grade (in 1-2 zile gandacii mor); oparirea repetata cu apa clocotita si cu soda a dusumelelor; folosirea momelilor otravitoare pentru gandaci (acid boric 10 parti amestecat cu 10 parti de gris, 10 parti de zahar si 70 parti de apa sau borax 75 grame amestecat cu 30 grame zahar pudra). Se pune amestecul pe cate o farfurioara in locurile mai ferite, frecventate de gandaci, mai ales seara; operatia se repeta cateva seri la rand. Se poate utiliza si pulberea DDT 10% presarata de-a lungul peretilor intr-un strat de un lat de palma, sub dulapuri, la crapaturile usilor, sub calorifer etc. Operatia se repeta la intervale de cateva zile, maturand intai pulberea presarata anterior. Durata actiunii este de cateva luni, stiind ca ouale nu sunt distruse si deci, prin repetarea masurii, se distrug si generatiile noi ce ies din oua. In blocuri, actiunea trebuie facuta concomitent in toate apartamentele, altfel ajungem la situatia ca distrugem gandacii intr-un loc si apar in altul. Se pot folosi si preparatele din comert: Detexan, Deparatox si Hexacloran, prin stropirea la ud a dusumelei (dea lungul peretilor, pe o suprafata de 20-30 centimetri de la perete), a pervazurilor ferestrelor si usilor, a picioarelor dulapurilor, tevilor de la baie etc.
Contra furnicilor se poate folosi produsul de pe piata numit Furmitox, care se presara prin locurile de circulatie a furnicilor si pe o banda lata de 15-20 centimetri in jurul camerei. Daca identificam colonia (cuibul) turnam seara apa fiarta cu soda caustica sau petrol.
Contra puricilor se recomanda: pastrarea curateniei desavarsite a locuintei, hainelor si lenjeriei; indepartarea animalelor purtatoare din apartament; curatirea cotetului cainelui si stropirea lui cu Detexan 50 mililitri pe metru patrat; tratarea animalelor domestice cu pulbere DDT 5% sau Gamexan 2%; tratarea locuintelor invadate cu Detexan, Deparatox, Plotox, 50 mililitri pe metru patrat.
Alte cauze care produc insalubrizarea locuintei
Locuintele mai pot fi insalubrizate prin: mobilarea neigienica a incaperilor, aglomerarea lor cu mobila grea, cu multe suprafete si incrustatii care retin praful; incalzirea nesatisfacatoare; aglomerarea unor incaperi pentru a le pastra pe celelalte curate; insuficienta curatire a incaperilor si neaerisirea lor; neglijarea efectuarii in timp util a reparatiilor necesitate de instalatiile interioare care produc degradari ale incaperilor (chiuvete, bai, tevi de apa si canal etc); tinerea in apartamente a animalelor (caini, pisici, pasari etc.) care murdaresc mobilele, pardoseala si peretii, viciaza aerul cu urina si materiile fecale, poarta purici si alte insecte suparatoare, lasa pretutindeni fire de blana care inhalate pot produce boli grave, incomodeaza vecinii prin zgomot si sunt purtatoarele unor boli molipsitoare care se pot transmite omului, in special copiilor.
Una dintre cele mai grave cauze de insalubritate a locuintei este igrasia (umezeala peretilor).
Actiunea ei nociva se exercita asupra locatarilor direct si indirect, prin temperatura scazuta a peretilor umezi,cresterea umiditatii interioare a incaperilor.
Aceasta din urma favorizeaza dezvoltarea diverselor specii de ciuperci care dau miros de mucegai, distrug obiectele de lemn etc.
Pentru persoanele care locuiesc in asemenea incaperi exista pericolui sporirii imbolnavirilor cailor respiratorii, nevralgiilor, reumatismului etc.
Uscarea zidurilor igrasioase se poate realiza prin introducerea unor tuburi de dren, asezate la 0,30-0,50 m distanta intre ele si avand inclinarea si deschiderea spre exterior (timpul necesar 5 - 6 luni).
De asemenea se pot lua o serie de masuri cu caracter preventiv la construirea cladirilor, si anume:
- lasarea timpului necesar pentru evaporarea apei folosita la tencuiala, deci nu se vor ocupa incaperile imediat dupa ce s-a terminat constructia;
- izolarea fundatiei prin materiale impermeabile;
- izolarea peretilor orientati 1% NE, NV, care pot fi umeziti de ploaie si pot transmite umezeala spre interior;
- izolarea acoperisului, a burlanelor de scurgere etc. si repararea defectiunilor intervenite.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Cum sa-ti cresti imunitatea in sezonul rece
Cum sa cresti imunitatea organismului in sezonul rece Cum sa-ti cresti imunitatea in sezonul rece Sezonul rece afecteaza in mod negativ imunitatea organismului si de aceea este important sa stim ce anume trebuie sa mancam pentru a ne feri de boli. In ultima vreme tot mai multi medici sustin ca cea mai buna cale de a ne proteja este prin intermedi
 
• Stiati ca cafeaua agraveaza bufeurile de caldura de la menopauza
Stiati ca cafeaua agraveaza bufeurile de caldura de la menopauza   Stiati ca cafeaua agraveaza bufeurile de caldura de la menopauza Doua treimi din femei au o senzatie de disconfort in timpul menopauzei, cum ar fi tulburarile de dispozitie, bufeurile de caldura sau durerile de cap. Doamnele trebuie sa stie si ca anumite alimente pot agrava aceste simptome
 
• Beneficiile consumului de apa
Beneficiile consumului de apa Beneficiile consumului de apa Apa este esentiala pentru toate functiile organismului. Pentru ca organismul tau sa fie hidratat si sa functioneze la capacitate maxima este bine sa bei zilnic intre 6-8 pahare cu apa plata. Potrivit expertilor obiceiul de a bea 6-8 pahare cu apa pe zi te poate scuti d
 
• Schimbati odihna pasiva cu cea activa
Schimbati odihna pasiva cu cea activa Schimbati odihna pasiva cu cea activa A ne odihni suficient si bine nu inseamna deloc a trandavi. Dimpotriva, o data numarul de ore de somn fiind asigurat, lancezeala si sedentarismul devin daunatoare; chiar daca dupa o munca fizica simtim ca am obosit, ne vom odihni mai bine, nu printr-un repau
 
• Schimbati odihna pasiva cu cea activa celei pasive
Schimbati odihna pasiva cu cea activa celei pasive Schimbati odihna pasiva cu cea activa celei pasive A ne odihni suficient si bine nu inseamna deloc a trandavi. Dimpotriva, o data numarul de ore de somn fiind asigurat, lancezeala si sedentarismul devin daunatoare; chiar daca dupa o munca fizica simtim ca am obosit, ne vom odihni mai bine, nu pr
 
Vezi toate stirile din categoria Stil de viata

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara