
Spirulina reprezinta o alga in forma de spirala, localizata in lacurile naturale alcaline din America de Sud si Africa. Detine un surplus de substante nutritive. Alga reprezinta o parte esentiala a regimului alimentar al multor comunitati. Din 1970 spirulina a fost considerata un puternic supliment alimentar.
Spirulina are in compozitie un surplus de proteine vegetale (50-63%) si multiple vitamine care lipsesc de obicei, in cazul unei diete vegetariene. Spirulina contine urmatoarele minerale esentiale organismului: fier, potasiu, sodiu, magneziu, fosfor, calciu, etc. De asemeni, este utilizata pentru cantitatea mare de betacaroten care protejeaza celulele. In plus, spirulina detine un volum marit de acid gama-linoleic (care scade nivelul colesterolului si previne aparitia afectiunilor localizate la nivelul inimii) si ficocianina (substanta gasita in spirulina care inhiba dezvoltarea cancerului de colon) etc.
Tratamentul cu Spirulina este utilizat de catre persoanele care sufera de anemie. In plus, trateaza melanoza si keratoza provocate de intoxicatia cu arsenic.
Tratamentul cu Spirulina se recomanda si in tratarea urmatoarelor afectiuni:
- protejeaza impotriva febrei fanului si diminueaza inflamatia provocata de astrita.
- ajuta la scaderea nivelului de colesterol si trigliceride rele din sange, imbunatatind, in general, sanatatea cardiovasculara din cauza faptului ca reprezinta o sursa rara de acid linoleic
- ajuta la scaderea problemelor provocate de diabetului de tip 2, diminuand nivelurile de zahar din sange
- prezinta efect antioxidant, diminuand degradarea muschilor si epuizarea dupa exercitiile fizice, imbunatatind starea generala de sanatate.