|
unele bauturi reprezinta adevarate bombe calorice
|
|
Majoritatea persoanelor sunt foarte atente la ce mananca atunci cand vor sa scape de kilogramele in plus, insa si bauturile sunt foarte importante. Unele te pot ajuta sa-ti atingi obiectivul, insa altele sunt pline de calorii si iti pot sabota cura de slabire.
Iata cateva exemple de bauturi asa da si asa nu:
- Sucul acidulat: apartine listei de bauturi care trebuie evitate. Acesta bautura contine mii de calorii goale, cauzand totodata si balonari.
- Apa: hidratarea este foarte importanta. O hidratare corespunzatoare tine la distanta o serie intreaga de afectiuni precum diabetul, bolile de inima, obezitatea si chiar cancerul. Pe laga acestea, apa mareste rata metabolismului cu 30% accelerand procesul de ardere al grasimilor.
- Sucul de fructe: poate fi la fel de bogat in calorii ca si sucul acidulat, insa poate contine si nutrienti. Alegere o reprezinta sucul 100% natural fara ados de zahar.
- Sucul de vegetale: are un continut bogat in nutrienti si sarac in calorii. Un pahar de suc de rosii contine 41 de calorii, in comparatie cu unul de portocale care contine 122 de calorii. Daca optati pentru cel cu pulpa beneficiati si de fibre, care va ajuta sa va controlati foamea.
- Shake de fucte: cele mai gustoase sunt cele facute in casa deoarece detine-ti controlul asupra ingredientelor pe care le folositi - lapte degresat, fructe proaspete. Shake-rile comert pot contine de multe ori si inghetata sau indulcitori.
- Lactate degresate: existe nenumarate studii care au dovedit ca alimentele si bauturile bogate in calciu sunt benefice siluetei si te ajuta sa-ti mentii un abdomen plat.
- Energizantele: la fel ca sucurile acidulate, bauturile energizante reprezinta adevarate bombe calorice. Au un numar semnificativ de calorii si persoanele care isi monitorizeaza greutatea sau vor sa slabeasca ar trebui sa le evite, explica medicul nutritionist Luiza Parvu. Pe langa acestea, studiile au demonstrat ca pot fi destul de periculoase pentru sanatate: sunt responsabile de cresterea tensiunii arteriale, va agita, va deshidrateaza, cauzand probleme la nivelul rinichilor si al inimei.
- Cafeaua: este bogata in antioxidanti si nu contine calorii, iar studiile au demonstrat ca un consum moderat (3-4 cesti pe zi) imbunatateste starea de spirit si reduce riscul de diabet si cancer
- Ceai verde: ca si cafeaua reprezinta o alegere foarte buna atunci cand aveti nevoie de energie. Nu numai ca nu contine calorii, dar potrivit cercetatorilor extractul de ceai verde stimuleaza arderea grasimilor si pierderea in greutate.
>> citeste mai mult
|
|
Te-ar mai putea interesa :
• Carnea si derivatele din carne |
|
Carnea si derivatele din carne
Carnea si derivatele din carne sunt alimente excelente care, provin de la mamifere, pasari sau pesti. Reprezinta o sursa importanta de proteine cu valoare biologica mare, de lipide, glicogen, saruri minerale si vitamine. Este deci un aliment indispensabil. Superio |
|
• Oul |
|
Oul
Oul este un aliment deosebit de valoros pentru alimentatie, datorita bogatiei sale in factori nutritivi indispensabili. In dietetica este de nepretuit. De aici s-a ajuns la denumirea lui de aliment medicament. Contine proteine de mare valoare biologica, grasimi concentrate in galbenus, vita |
|
• Laptele si produsele lactate |
|
Laptele si produsele lactate
Laptele este un alimente complet, echilibrat, cu valoare biologica ridicata, necesar copilului, adolescentului, favorizand cresterea, osificatia, dentitia etc. Contine in proportii optime minerale, enzime, vitamine, proteine, grasimi si giucide. Gustul dulce este im |
|
• Grasimile |
|
Grasimile
Grasimile, au un mare aport energetic (un gram egal 9,3 calorii), avand o indicatie speciala pentru muncitorii care presteaza activitati grele la temperaturi scazute. Un volum mic de lipide, elibereaza o cantitate mare de energie. Exista dupa cum s-au mai spus grasimi animale (de obic |
|
• Cerealele |
|
Cerealele
Cerealele, sunt larg utilizate, intr-un volum mic contin cantitati importante de substante nutritive, (proteine, giucide, saruri minerale si vitamine), lipide aproape deloc. Reprezinta cam 50% din valoarea calorica a ratiei zilnice. Cea mai folosita este faina de grau obtinuta prin ma |
|
|
|