Daca doriti sa va mentineti sanatatea si silueta, va dezvaluim cateva trucuri:
- limitati consumul de lichide (pe cat posibil) doar la apa plata, eventual consumati apa plata in combinatie cu un suc natural de lamaie. Evitati consumul altor lichide, doarece orice alta bautura in afara de apa este calorica si are o putere scazuta de hidratare.
- substituiti una dintre mesele zilnice cu o masa bazata doar pe fructe, poate chiar cu fructele de sezon recomandate mai jos.
- mancati zilnic cat mai multe fructe si legume proaspete;
- evitati alimentele prajite sau bogate in grasimi;
- consumati doar in mod ocazional alimentele bogate in zaharuri;
- serviti doar o felie de paine la masa.
Pepenele rosu - beneficii uimitoare pentru sanatate
Cu toate ca pepenele rosu nu este considerat tocmai un fruct, dar datorita gustului sau dulce este potrivit pentru un desert racoros de vara. Pe langa faptul ca are o mare cantitate de antioxidanti extrem de folositori pentru sanatatea noastra, pepenele rosu este si o pretioasa sursa de aminoacizi, vitamine si minerale. Consumat pe timp de vara, pepenele rosu este un adevarat aliat al dietelor de slabire.
Pepenele rosu este bogat in licopen - un colorant vegetal, solubil in grasimi, care ii confera fructului culoarea rosie. Aceasta substanta este anticancerigena, puternic antioxidanta si are un rol esential in prevenirea si chiar tratarea multor afectiuni ale organismului, cum ar fi cancerul de san, cervical, de pancreas, de piele, de ovare, de stomac, cataracta, bolile cardiovasculare.
Pepenele galben - un concentrat de vitamine si substante benefice sanatatii.
Pepenele galben este un fruct cu gust placut si arome diferite, apetisante, care regleaza metabolismul si nivelul zaharului din organism, datorita complexului de vitamine B si a potasiului, ceea ce face ca zaharul si carbohidratii sa fie eliberati treptat. Apa continuta in fruct ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
Pepenele galben este deasemenea bogat in beta-carotenul, substanta care ii confera si frumoasa culoare galbena. Este bine de stiut ca in organism, beta-carotenul este convertit in vitamina A (retinol) si ca beta-carotenul este considerat o sursa sigura de vitamina A, deoarece un aport prea mare de vitamina A este periculosa.
Consumul de pepene galben ajuta in prevenirea cancerului, creste imunitatea, accelereaza procesele de slabire si sporeste functiile sistemului nervos.
Pepenele galben este un fruct care la 200 de g are un aport caloric de doar 80 calorii, ceea ce il transforma intr-un aliment ideal pentru persoanele care doresc sa slabesca.
Caisele: beneficii pentru sanatate
Aceste fructe abunda in antioxidanti, dar si in fibre, vitamine si minerale reprezintand un adevarat panaceu. Pe langa puternicul antioxidant licopen, caisele ne ofera si cantitati importante de vitamina B, C precum si fosfor, magneziu, fier si calciu. Datorita fosforului aceste fructe sunt de mare ajutor persoanelor care au probleme cu memoria.
Aceste fructe sporesc imunitatea organismului, detoxifica colonul, accelereaza procesele de slabire fiind considerate alimente cu calorii negative, ajuta la imbunatatirea vederii prin continutul ridicat in betacaroten si intensifica procesele anticanceroase ale organismului.
Capsunele: beneficii sanatoase
Capsunele se numara printre cele mai gustoase fructe de vara. Aceste fructe sunt cunoscute inca din antichitate pentru efectele lor afrodiziace.
Desi usor alergene, capsunele sporesc imunitatea si aduc un aport important de antioxidanti, substante cunoscute ca avand rol anticancerigen. Glucidele din capsune sunt formate din xilitol, fructoza si sorbitol, substante care ajung greu in sange, contribuind la pastrarea nivelului insulinei si cel al glucidelor in limite normale, fara sa apara asa-numita criza de foame.
Capsunele sunt totodata bogate in vitamina C si E, fiind utilizate cu succes in industria cosmetica datorita propietatilor de refacere a pielii, antiaging si anticelulitice. Deasemenea capsunile contin si acid salicylic, substanta benefica pentru cei care sufera de guta, reumatici si artritici.
Ciresele : beneficii pentru sanatate si frumusete
Ciresele sunt fructele cu cel mai scazut aport caloric, dar in acelasi timp sunt si pretioase surse de substante nutritive, vitamine si minerale de care corpul nostru are nevoie pentru a functiona in parametrii optimi.
Ciresele stimuleaza imunitatea, previn si lupta impotriva aterosclerozei, protejandu-ne de bolile cardiovasculare.