Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
intoxicatiile acute

Substantele toxice se prezinta sub forma gazoasa, lichida si solida. Patrunderea lor in organism se poate face pe cale respiratorie, digestiva sau cutanata. Intoxicatiile sunt voluntare, involuntare si accidentale.
Cele accidentale, a caror cauza o constituie neglijenta in pastrarea si manipularea toxicelor, pot surveni in diferite sectoare de activitate: in industrie, agricultura, sectorul alimentar, in gospodarie.
In special substantele insecto-fungicide, folosite in agricultura pe scara larga, impun o atentie deosebita. Si unele medicamente, cand sunt luate in cantitati mari, isi pot manifesta actiunea lor toxica. Astfel, cantitati mari de luminal provoaca o intoxicatie grava, care poate fi chiar mortala. In functie de felul si cantitatea substantei toxice, accidentatul poate prezenta tulburari de gravitate variabila, mergand pana la coma (stare in care organismul nu reactioneaza la excitatii externe) sau pana la modificari grave ale functiilor respiratorii si circulatorii.
Primul ajutor in intoxicatiile acute trebuie sa urmareasca indepartarea si neutralizarea toxicului si sustinerea functiilor vitale.
Indepartarea toxicului
Aceasta se realizeaza:
-in intoxicatiile cu substante gazoase, prin scoaterea accidentatului din mediul toxic;
-in intoxicatiile in care toxicul a patruns pe cale digestiva, prin golirea rapida a stomacului; golirea stomacului se obtine fie prin provocarea de varsaturi, fie prin spalatura gastrica.
Varsaturile pot fi provocate prin: apasarea, cu coada unei linguri, a peretelui posterior al faringelui (fundul gatului), starnind astfel reflexul de varsatura; prin administrarea unui pahar cu apa calda si sarata sau cu apa calda in care s-a pus o lingurita de praf de mustar.
Spalatura gastrica, consta in introducerea in stomac a unui tub de cauciuc prin care se toarna o cantitate de apa calduta, de obicei amestecata cu pulbere de carbune medicinal. Apa se elimina prin sifonaj. Turnand mereu cate 400-500 mililitri apa si mobilizand tubul realizam clatirea stomacului. La sfarsit se vor introduse in stomac 30-40 grame carbune si 30 grame sulfat de magneziu. Spalatura gastrica trebuie sa fie facuta numai de personal medical calificat. Spalatura gastrica nu se va face daca acidentatul este inconstient; de asemenea, in intoxicatiile cu baze sau acizi (soda caustica sau acid clorhidric etc), deoarece arsura chimica creeaza pericolul perforatiei gastrice.
Neutralizarea toxicului
Consta in administrarea de substante care se combina cu substanta toxica si o face inofensiva. In cadrul primului ajutor se recomanda a fi folosite urmatoarele substante:
-albumina, sub forma de albus de ou care se combina cu toxicul, impiedicand absorbtia sa intestinala; se folosesc 4 albusuri la 1 litru apa: se administreaza cate 100 ml;
-magnezia calcinata, in special in intoxicatiile cu acizi; se da o suspensie de 30-40 g la 1 litru de apa, 1/2 pahar;
-antidotul universal care contine: oxid de magneziu si acid tanic cate o parte si carbune doua parti; se dau 15 g amestecate cu apa, sub forma unei paste subtiri.
Sustinerea functiilor vitale
In caz de tulburari respiratorii se va institui rapid respiratia artificiala. Tulburarile circulatorii se combat prin asezarea bolnavului cu paul mai jos decat trunchiul, facandu-se totodata incalzirea extremitatilor.
Primul ajutor in cateva intoxicatii
Intoxicatia cu soda caustica provoaca rani ale buzelor, gurii, esofagului si stomacului. Ranirea esofagului are o gravitate deosebita, deoarece prin cicatrizare de formeaza stricturi (ingustari) ale acestuia, care pot duce pana la imposibilitatea alimentarii. Nu se face spalatura gastrica si nu se provoaca varsaturi. Accidentatului i se da sa bea otet diluat. In lipsa acestuia i se da lapte amestecat cu 3-4 oua crude. Va fi transportat la spital de urgenta.
Intoxicatia cu alcool apare mai ales la copii. Ingerarea unei cantitati mari de bauturi alcoolice poate duce la intoxicatie acuta. Intoxicatia prezinta tulburari care pot merge pana la coma alcoolica. Intrucat alcoolul se resoarbe repede si bolnavul este inconstient nu se face spalatura gastrica. In caz de tulburari respiratorii se face respiratie artificiala. Accidentatul trebuie transportata urgent la spital.
Intoxicatia cu ciuperci. Ciupercile otravitoare contin diferite substante toxice care nu sunt distruse prin prepararea culinara. Semnele intoxicatiei cu ciuperci sunt: dureri abdominale, greturi,varsaturi,scaune diureice, uneori cu sange, tulburari nervoase si psihice(agitatie, somnolenta,coma), tulburari circulatorii. Se vor provoca varsaturi. Se vor lua masuri cunoscute in caz de alterari ale functiilor de respiratie si circulatie.
Intoxicatia cu oxid de carbon. Oxidul de carbon este un gax produs prin arderi incomplete. El patrunde in sange prin respiratie si se combina cu hemoglobina globulelor rosii,impiedicand transportul oxigenului.
Accidentatul acuza dureri de cap, ameteli, greturi, apoi varsaturi, incepe sa respire greu, devine agitat si la final ajunge la starea de coma. Prima grija este scoaterea accidentatului din mediul toxic. In caz de tulburari respiratorii se face respiratie artificiala, accidentatul fiind transportat neintarziat la spital.
Intoxicatia cu insectofungicide.Aceste substante se mai numesc pesticide si sunt utilizate contra daunatorilor din agricultura. Cele mai periculoase dintre acestea sunt derivatii organo-fosforici, in special parationul, substanta larg intrebuintata si cunoscuta sub numele gresit de verde de Paris. Verdele de Paris este tot un pesticid, si anume acetoarseniatul de cupru.
Parationul este un toxic foarte puternic, care poate patrunde in organism pe toate cele trei cai: digestiva, respiratorie si cutanata. Semnele intoxicatiei apar dupa o perioada de latenta, de la cateva minute la 2-3 ore. Accidentatul acuza dureri de cap, tulburari de mers, tulburari oculare (pupila devine mica, fenomen numit mioza), greturi, varsaturi, dureri abdominale; se produc paralizii ale musculaturii respiratorii. In caz de intoxicatii pe cale cutanata sau prin inhalare, intoxicatul se dezbraca rapid si se spala pe tot corpul cu apa si sapun; sapunul, prin alcalinitatea sa, distruge toxicul. In intoxicatiile pe cale digestiva se provoaca varsaturi sau se face spalatura gastrica. Se sustin functiile vitale. Ca antidot se foloseste atropina in injectii. Intoxicatul se transporta cu maximum de urgenta la spital.
Acetoarseniatul de cupru (verdele de Paris) are ca element toxic arsenicul. Intoxicatia cu aceasta substanta se manifesta prin dureri abdominale, varsaturi, diaree, dureri de cap. Ca prim ajutor se provoaca varsaturi si se administreaza carbune sau magnezie calcinata.
Intoxicatia cu luminal si somnifere. Fenomenele toxice apar la ingestia unor cantitati mari de substanta, moartea putand surveni la cantitati de 10 ori mai mari decat doza terapeutica. Dupa o perioada de latenta apar tulburari de comportament, halucinatii, uneori agitatie, apoi se instaleaza coma. Daca bolnavul este constient si nu a trecut mult timp de la ingestia toxicului, se poate face evacuarea stomacului. Se sustin functiile vitale, accidentatul fiind transportat la spital.
Muscatura de sarpe
La noi in tara, vipera este singurul sarpe veninos si se gaseste mai frecvent in regiunile Banat si Oltenia. Acesta este un sarpe lung de 40-50 cm, care are pe spate un desen in zigzag. Actiunea veninului sau se manifesta prin fenomene locale si generale. Cele locale constau in durere intensa, umflarea regiunii si a ganglionilor limfatici din teritoriul respectiv (in axila pentru membrul superior si in regiunea inghinala pentru membrul inferior). Tulburarile generale apar dupa o perioada de cateva ore si constau in dureri mari de cap, temperatura ridicata, varsaturi, diaree, tulburari la inghitit si tulburari de respiratie. Primul ajutor incepe prin indepartarea veninului si impiedicarea absorbtiei sale. Se recomanda sugerea locului muscaturii de catre o persoana care nu are rani pe buze si in gura. Nu se recomanda arderea ranii cu fierul inrosit, deoarece prin coaja care se formeaza se impiedica eliminarea veninului si a secretiilor ranii. Pentru impiedicarea absorbtiei veninului se va aplica deasupra ranii o legatura stransa care se va mentine timp de 1 ora-1 ora si jumatate. Accidentatul trebuie transportat de urgenta la spital, unde i se face ser antiviperin.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Rinichi
Rinichii Rinichii Rinichii, in numar de doi, au forma unor boabe de fasole care se privesc cu marginile concave fata in fata si sunt situati de o parte si de alta a coloanei vertebrala, la nivelul lombelor (salelor). Sectiunile prin rinichi arata ca acestia sunt alcatuiti din doua feluri de substante:
 
• Modificari endocrine in sarcina si lactatie
Modificari endocrine in sarcina si lactatie  Modificari endocrine in sarcina si lactatie In cursul sarcinii au loc in organismul femeii transformari profunde cu caracter general, pe langa modificarile tractului genital in care se dezvolta embrionul si fatul. Evolutia normala a graviditatii se desfasoara pe fondul unor importante transform
 
• Imbatranirea o etapa fireasca
Imbatranirea o etapa fireasca Imbatranirea o etapa fireasca Imbatranirea este o etapa fireasca, comuna, inevitabila in viata tuturor fiintelor, asa cum sunt de firesti copilaria, tineretea si maturitatea. A cauta tineretea fara batranete, asa cum au incercat cautatorii elixirului vietii, este tot atat de inutil ca si a caut
 
• Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor
Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor  Literal, „osteoporoza” inseamna „oase poroase”, adica o slabire a rezistentei oaselor prin pierdere de masa osoasa, ceea ce le face susceptibile de fracturi. Aceasta boala cu consecinte devastatoare, foarte raspandita in
 
• Solutii la indemana oricui pentru scaderea colesterolului
Solutii la indemana oricui pentru scaderea colesterolului Suntem in pragul sarbatorilor de iarna. Iar dupa mesele imbelsugate din aceasta perioada se impun masuri simple pe care le puteti aplica pentru a ajuta la scaderea nivelului colesterolului. Daca ati trecut cu vederea putin peste indicatiile medicului, iata cum va puteti redresa! Potrivit statistici
 
Vezi toate stirile din categoria Generalitati

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara