Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
consumul de alimente

Ce alimente bogate in sodiu ar trebui evitate?
Evitati bicarbonatul de sodiu, praful de copt. produsele care contin glutamat monosodic (vegeta, delikat etc.), gustarile sarate si orice fel de muraturi. Evitati, de asemenea, alimentele prelucrate (budinca de ciocolata, de exemplu, contine mai mult sodiu decat cartofii pai), prigisele de origine animala si cerealele semipreparate. Sunt de evitat, in special, vegetalele consérvalo: o lingura de mazare conservata de exemplu, contine aceeasi cantitate de sodiu ca 2,5 kg de mazare proaspata.
Care ar fi cantitatea maxima de sare pe care o putem consuma?
Organismul uman are nevoie de numai o jumatate de gram de sare pe zi, ceea ce reprezinta a zecea parte dintr-o lingurita. Sodiul este prezent in mod natural in alimente in cantitati mai mult decat suficiente pentru acoperirea nevoilor zilnice, astfel incat nu ar trebui sa mai adaugam deloc sare alimentelor. Sa nu uitam insa ca aceasta ar fi o povara pe care cei mai mUsi dintre noi nu suntem pregatiti s-o purtam. De aceea, in locul celor 15-20 g de sare pe care obisnuiati sa le consumati pana acum, incercati sa va limitati la 5 g (o lingurita) pe zi. Pentru majoritatea oamenilor, aceasta cantitate poate fi folosita fara riscuri semnificative pentru sanatate. Va oferim in continuare cateva sugestii menite sa va ajute sa reduceti ingestia de sare. Consumati cat mai multe alimente nepreparate, proaspete - in special fructe si legume. Acestea au dublul avantaj ca, pe de o parte, pentru a fi gustoase nu trebuie sa li se adauge sare, iar pe de alta parte, maresc depozitele de potasiu ale organismului, ceea ce ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Daca aveti nevoie de gustari intre mese, alegeti-le pe cele nesarate. Lasati vegetalele putin nefierte, astfel incat sa ramana putin crocante; vor cere mai putina sare in acest fel. Prajiti painea si cerealele pentru a le da un gust mai placut. Obisnuiti-va sa dati gust mancarii cu suc de lamaie, ierburi 2 aromatice proaspete, patrunjel, tarhon, ceapa, usturoi, chiar si cu ghimbir si hrean, mai degraba decat cu sare. Faceti-va rost de o carte de bucate buna, care sa va invete  cum sa gatiti fara sare.
Romanul obisnuit consuma cca 7 kg de sare pe an. Reducerea acestei cantitati sub 2 kg/an inseamna un pas important catre o sanatate mai buna. Megadoze de micronutrienti Mii de romani, incercand sa devina mai sanatosi, isi otravesc: organismul cu doze de suplimente vitaminice si minerale despre care nu stiu ca pot fi periculoase.   
Cum putem sti daca am depasit dozele recomandate?   
Aceasta este problema. Sunt ani buni de zile de cand s-au publicat dozele minime necesare si necesarul zilnic pentru majoritatea vitaminelor si pentru multe dintre elementele minerale, insa nu s-a stabilit inca nici o limita superioara pentru evitarea supradozajului. Aceasta stare de lucruri se explica prin faptul ca, cel putin pana in prezent, vitaminele si mineralele au fost incluse mai degraba in categoria alimentelor decat in cea a medicamentelor, nefiind astfel supuse scrutinului atent si testelor laborioase carora trebuie sa le faca fata toate medicamentele.
Ce tulburari pot aparea in urma supradozajului?
Un pericol este incetatenirea ideii ca suplimentele de acest fel pot fi folosite pentru a preveni o serie de boli serioase, cum ar fi cancerul, bolile cardiovasculare si osteoporoza. Suplimentele for-mate dintr-un singur element nutritiv, administrat in cantitate foarte crescuta, nu au nimic de-a face cu prevenirea bolilor cronice, insa pot preveni absorbtia altor substante nutritive. Spre exemplu, dozele mari de fier impiedica absorbtia zincului, in timp ce aportul crescut de zinc stanjeneste absorbtia cuprului. Un numar de vitamine sunt solubile numai in grasime (sunt liposolubile). Aceasta inseamna ca ele nu pot fi eliminate din organism cand sunt prezente in exces, fiind depozitate in tesutul adipos. Dozele toxice de vitamina A (de 20 de ori doza normala) pot determina cefalee (durere de cap) pulsatila, uscarea pielii si craparea buzelor, dureri articulare si pierderea parului. Femeile insarcinate care folosesc doze crescute de vitamina A isi expun bebelusul unor mari pericole.
Alte vitamine liposolubile sunt D, E si K. in cantitati excesive (de 3-5 ori doza normala), vitamina D poate deveni si ea periculoasa, afectand invelisul intern al arterelor si incurajand probabil formarea placilor ateromatoase. Dozele excesive de vitamina E pot produce oboseala cronica. Vitaminele hidrosolubile (adica solubile in apa) - cele din complexul B si vitamina C - au fost mult timp considerate ca fiind lipsite de orice risc, indiferent de doza folosita, intrucat organismul poate elimina cantitatile excesive prin urina. insa prima exceptie de la aceasta regula a aparut in 1983, cand s-a dovedit ca dozele crescute de vitamina B6 produc tulburari la nivelul sistemului nervos (agitatie etc.). Excesul de vitamine hidrosolubile irita rinichiul si face ca organismul sa devina foarte risipitor cu aceste substante nutritive, in ceea ce priveste excesul de vitamina C, s-a constatat ca acesta poate determina, la unele persoane, formarea calculilor renali. Un alt motiv de ingrijorare este acela ca efectele pe termen lung ale acestor megadoze sunt necunoscute. Se pare ca riscam prea mult. Folosirea fara discernamant a acestor substante echivaleaza cu abuzul de medicamente eliberate fara reteta.
Atunci, care este calea cea mai sigura de a ne asigura necesarul de vitamine si elemente minerale?
Sursa cea mai buna pentru obtinerea acestor micronutrienti sunt Rúentele. Alimentele naturale sunt incarcate cu vitamine si minerale in cantitati si forme care permit organismului sa aleaga si sa ia exact ceea ce-i trebuie. insa in momentul in care separi substantele nutritive din alimente, in momentul in care intervii in lantul alimentar si concentrezi un element, iti asumi riscul de a dezechilibra toata aceasta balanta naturala.   
Ce se poate spune despre cei care sunt obligati sa tina diversesi regimuri sau despre adolescenti ?   
In astfel de situatii, suplimentele in doze rezonabile pot fi benefice, iar specialistii in nutritie nu-si fac probleme deosebite in legatura cu riscurile pentru sanatate pe care le ridica tableta zilnica de multi- vitamina (care contine dozele recomandate pentru cateva vitamine si minerale).
Dar nu-i asa ca suplimentele vitaminice ne ajuta sa facem mai bine fata situatiilor stresante si maresc disponibilul de energie?
Nu exista nici o dovada obiectiva in acest sens. Acesti micronutrienti nu functioneaza nicidecum intr-o maniera miraculoasa. Folosirea in exces a acestor substante nu va putea sa accelereze viteza de desfasurare a reactiilor biochimice cu nimic mai mult decat ar reusi excesul de combustibil din rezervorul unui autoturism sa determine cresterea vitezei de rulare a respectivului autoturism dincolo de limita impusa de capacitatea motorului acestuia. Energia provine din alimente combustibil - hidrocarbonatele din cereale, legume, cartofi etc., si nu din vitamine si minerale. Asadar, desi avem nevoie de acesti micronutrienti pentru a fi sanatosi, sa nu uitam ca dozele necesare sunt minuscule. Multi dintre noi ar ramane surprinsi sa afle ca ar putea introduce cu usurinta toate vitaminele de care au nevoie intr-o luna intr-un degetar.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Cum sa-ti cresti imunitatea in sezonul rece
Cum sa cresti imunitatea organismului in sezonul rece Cum sa-ti cresti imunitatea in sezonul rece Sezonul rece afecteaza in mod negativ imunitatea organismului si de aceea este important sa stim ce anume trebuie sa mancam pentru a ne feri de boli. In ultima vreme tot mai multi medici sustin ca cea mai buna cale de a ne proteja este prin intermedi
 
• Stiati ca cafeaua agraveaza bufeurile de caldura de la menopauza
Stiati ca cafeaua agraveaza bufeurile de caldura de la menopauza   Stiati ca cafeaua agraveaza bufeurile de caldura de la menopauza Doua treimi din femei au o senzatie de disconfort in timpul menopauzei, cum ar fi tulburarile de dispozitie, bufeurile de caldura sau durerile de cap. Doamnele trebuie sa stie si ca anumite alimente pot agrava aceste simptome
 
• Beneficiile consumului de apa
Beneficiile consumului de apa Beneficiile consumului de apa Apa este esentiala pentru toate functiile organismului. Pentru ca organismul tau sa fie hidratat si sa functioneze la capacitate maxima este bine sa bei zilnic intre 6-8 pahare cu apa plata. Potrivit expertilor obiceiul de a bea 6-8 pahare cu apa pe zi te poate scuti d
 
• Schimbati odihna pasiva cu cea activa
Schimbati odihna pasiva cu cea activa Schimbati odihna pasiva cu cea activa A ne odihni suficient si bine nu inseamna deloc a trandavi. Dimpotriva, o data numarul de ore de somn fiind asigurat, lancezeala si sedentarismul devin daunatoare; chiar daca dupa o munca fizica simtim ca am obosit, ne vom odihni mai bine, nu printr-un repau
 
• Schimbati odihna pasiva cu cea activa celei pasive
Schimbati odihna pasiva cu cea activa celei pasive Schimbati odihna pasiva cu cea activa celei pasive A ne odihni suficient si bine nu inseamna deloc a trandavi. Dimpotriva, o data numarul de ore de somn fiind asigurat, lancezeala si sedentarismul devin daunatoare; chiar daca dupa o munca fizica simtim ca am obosit, ne vom odihni mai bine, nu pr
 
Vezi toate stirile din categoria Stil de viata

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara