Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


consumul alimentelor

 
consumul alimentelor

Este adevarat ca organismul poate fabrica zahar din aproape tot ce mancam?
Din aproape orice, cu exceptia grasimilor. Multa vreme oamenii au crezut ca nu conteaza ce mananci, pentru ca organismul poate transforma hrana consumata in orice substanta de care are nevoie.  Astazi, stim ca modul in care organismul prelucreaza hrana, din  momentul introducerii ei in gura pana in clipa in care ajunge in sange, este foarte important. Combustibilul preferat al organismului este glucoza, pe care o obtine din zaharuri si amidonuri (hidrocarbonate). Desi fructele proaspete sunt bogate in zaharuri naturale, ele nu tulbura mecanismul de mentinere constanta a nivelului zaharului din sange, datorita fibrelor pe care tot in mod natural le contin.
Alimentele amidonoase au un sistem de protectie suplimentar. Ele sunt descompuse (in cursul digestiei), mai lent decat zaharurile, in glucoza de care organismul are nevoie. Consumarea alimentelor amidonoase, in special a celor nerafinate, impreuna cu alimentele bogate in zaharuri ajuta la stabilizarea pe perioade lungi de timp a nivelului zaharului din sange. Varfurile si depresiunile curbei zaharului sangvin sunt netezite, iar raspunsul insulinic este activat intr-o masura mult mai mica sau chiar deloc. Care ar fi cateva principii calauzitoare de care ar trebui sa tinem cont atunci cand consumam alimente dulci? Exista doua principii de baza: educarea gustului si moderatia. Daca sunteti amator de dulciuri, trebuie sa va reeducati gustul. Un prim pas in aceasta directie, foarte important, este inlocuirea dulciurilor cu fructe. Acestea sunt dulci, au un gust placut si contin din belsug zaharuri naturale. Formati-va deprinderea de a va satisface pofta de dulce consumand, de pilda, un ciorchine de struguri racorosi, in locul unei gogosi. Deasupra preparatelor pe baza de cereale, presarati, in loc de zahar, felii de banane, capsuni sau stafide. Cu timpul, gustul vi se va schimba si veti ajunge chiar sa preferati dulciurile mai putin concentrate. Insa aceasta nu inseamna sa renuntati definitiv la deserturile preferate. Asa cum aminteam mai devreme, moderatia este al doilea principiu calauzitor. Incepeti prin a scadea frecventa cu care consumati alimente bogate in zahar. Cel mai bine ar fi sa treceti de la consumul zilnic (sau de mai multe ori pe zi) la un consum de doua-trei ori pe saptamana. Deserturile servite mai rar sunt mai asteptate si produc mai multa placere. Un alt aspect al moderatiei este aceea de a invata sa te multumesti cu portii mai mici. Portiile mari, precum si portiile suplimentare sunt obiceiuri rele. Poti invata sa te bucuri de o singura bomboana de ciocolata la fel de mult ca atunci cand ai manca toata cutia. Pe deasupra, te vei simti si mult mai bine. O jumatate de felie de placinta sau tort, mancata incet si cu placere, poate produce chiar mai multa satisfactie decat o bucata mare, inghitita pe nerasuflate. Reducerea continutului de zaharuri rafinate si concentrate folosite in alimentatie si consumarea unei cantitati mai mari de alimente bogate in fibre (cum ar fi zarzavaturile, fructele, cerealele integrale si legumele) - iata secretul obtinerii singurului apogeu zaharic benefic. Numai astfel va veti putea pastra la acelasi nivel ridicat tonusul energetic si senzatia de bine de-a lungul intregii zile.
Paine alb sau paine integrala?
Painea noastra cea de toate zilele este, de cele mai multe ori, o imitatie de paine sau, asa cum caracteriza recent painea alba autorul de mare succes dr. David Rubin, o combinatie bizara intre partea cea mai putin hranitoare a grauntelui de grau si un numar de substante chimice artificiale, dintre care unele sunt chiar daunatoare.
De fapt, ce anume nu este in ordine in legatura cu painea alba?
Totul porneste de la ceea ce se intampla cu graul in cursul macinarii. Bobul de grau este format dintr-un invelis exterior - tarata un embrion - germenele - si un miez - endosperma. Tarata contine majoritatea fibrelor, cantitati generoase de vitamine si elemente minerale, precum si proteine in cantitate mai mica. Germenele, partea vie a plantei, constituie o sursa bogata de vitamine din complexul B, vitamina E, elemente minerale si fibre. Endosperma, care reprezinta aproximativ 4/5 din volumul bobului de grau, contine proteine (gluten) si amidon. Aceasta este singura parte care ramane in faina alba dupa macinare. in mod ironic parca, tocmai partile cele mai hranitoare ale bobului de grau - tarata si germenele - sunt indepartate prin macinare, fiind valorificate in scopuri furajere. Industria alimentara complica si mai mult lucrurile din punct de vedere nutritional prin folosirea catorva substante chimice artificiale, cum ar fi: propilen glicolul (antigelul) pentru mentinerea culorii albe a painii;
acidul diacetiltartaric, un agent emulsifiant; sulfatul de calciu, care usureaza framantarea bucatilor mari de aluat.
Vreti sa spuneti ca ar trebui sa evitam sa consumam paine alba?
La drept vorbind, nici o varietate de paine nu este intru totul nesanatoasa. Chiar si cea mai alba si pufoasa paine ramane un aliment bogat in amidon si sarac in grasime. Ceea ce vrem insa sa spunem este ca unele varietati de paine sunt mult mai bune decat altele.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Poate fi nivelul colesterolului sangvin determinat genetic
Poate fi nivelul colesterolului sangvin determinat genetic Poate fi nivelul colesterolului sangvin determinat genetic Foarte putine persoane sufera de tulburari genetice ale nivelului colesterolului. in cele mai multe cazuri, acesta depinde de factori alimentari. in functie de ceea ce mananca oamenii, valoarea colesterolului sangvin poate sa creasca sau
 
• Creeaza-ti propriul meniu culinar din alimentele preferate
Creeaza-ti propriul meniu culinar din alimentele preferate Cantitatile din acest tabel sunt exprimate pentru 100 de unitati (100g sau 100 ml. pt lichide). Pentru lipide, glucide si proteine, cantitatile reprezinta grame.  Denumire Calorii
 
• Importanta unei alimentatii sanatoase si variate
importanta unei alimentatii sanatoase si variate Importanta unei alimentatii sanatoase si variate O dieta buna este importanta pentru sanatate. O dieta sanatoasa si variata poate ajuta sa duceti o viata sanatoasa, sa aveti o greutate corporala normala, sa va  sporiti starea de bunastare generala și sa  reduceti riscul de a avea
 
• Un aliment ideal micul-dejun Kollath
un aliment ideal micul dejun Kollath Un aliment ideal - micul-dejun Kollath Astazi stim ca alimentatia ideala trebuie sa fie cat mai naturala si pe cat posibil cruda. Adesea insa, stomacul celor neobisnuiti cu dieta naturala tolereaza greu hrana nepreparata termic, mai ales cerealele. Profesorul Werner Kollath (1892-1970), dieteticia
 
• Cum sa mancam sanatos
Cum sa mancam sanatos Cea mai intalnita scuza la toate persoanele care constata ca nu se hranesc sanatos, este timpul. Nu aveti timp sa manancati de 5 ori pe zi, nu aveti timp sa gatiti, nu aveti timp sa faceti piata si lista motivelor poate continua la nesfarsit. Dar, de fapt, ce inseamna a manca
 
Vezi toate stirile din categoria Cure

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara